Saladini knive

De ultimative knive

Saladini knive kommer fra Scarperia, der ligger lige nord for Firenze. Byen har gennem århundreder været kendt som "Knivbyen", da den har været hjem for en række fremragende knivvirksomheder. Allerede i 1400-tallet formulerede de første “Maestri Coltellinai" - knivmestre - deres statutter, der organiserede og beskyttede traditioner og fremgangsmåder for produktion og handel med knive i byen.
Traditionen med fremstilling af knive i Saladini-familien skriver sig tilbage til 1841, da den første Saladini knivmester omtales. 

Leonardo Saladini begyndte i lære hos sin onkel i 1984 og i 1997 begyndte han for sig selv. Han har siden dannet partnerskab med Giacomo Cecchi, der både er uddannet designer og certificeret maestro coltellinaio og som står for den æstetiske linie i Saladinis knive.

Kvaliteten af de håndlavede knive er utrolig høj og sammen med et unikt æstetisk udtryk er det svært at finde lækrere knive på markedet. 

Michelinrestauranter som Formel B og Frederikshøj bruger knive fra Saladini.
HÅNDLAVET
Alle Saladini’s produkter er produceret i hånden med naturlige materialer. Det betyder bla. at to knive aldrig vil blive helt ens. Træet har nogle forskellige linjer og okse og kohorn kan have forskellige nuancer. Du får altså en unik oplevelse hver gang.

BESKYTTELSE
For at opreteholde den høje kvalitet af dine Saladini produkter og for at sikre, at de performer bedst muligt hver gang, anbefaler vi, at produkter fra Saladini ikke bliver udsat for lange perioder med sollys eller bliver placeret tæt på varme kilder. Varmen kan nemlig udtørre de naturlige materialer i håndtaget og forkorte knivens levetid.

RENGØRING
Saladini knive af natur materiale (træ, bøffelhorn, oksehorn mm.) kan IKKE gå i opvaskemaskinen. Vi anbefaler man vasker alle sine Saladini knive nænsomt i hånden lige efter brug og aftørrer dem umiddelbart efter afvaskning. Hvis man ønsker knive der kan tåle maskinvask, anbefaler vi at du vælger knive i Resin. Dog skal man være opmærksom på at stålet kan tage skade.

BEHANDLING
Fra tid til anden, er det en god ide at behandle det naturlige materiale håndtaget er produceret af i jomfruolivenolie. Dette vil holde materialet smukt og forhindre eventuelle revner.
Påfør et lag ekstra jomfruolivenolie med vat eller en klud og lad skafterne ligge i blød i et par minutter. Efterfølgende tørres olien af med køkkenrulle.

PLETFJERNER
Stålet i bladet på Saladini knivene indeholder carbon. Carbon er nødvendigt for at holde bladet skarpt. I nogle tilfælde kan det medføre, at kniven får små blålige skjolder eller prikker af “rust” på grund af kalkaflejringer i vand. Dette kan dog ofte fjernes ved brug af bagepulver og vand.

SLIBNING
For hele tiden at have en skarp Saladini kniv, skal den slibes jævnligt. Vi anbefaler at købe et Saladini strygestål med til din første Saladini kniv. Når du bruger dit strygestål, skal kniven have en vinkel mod strygestålet på cirka 15-20 grader. Du trækker nu knivens blad mod dig selv, hvor du begynder med knivens skaft og slutter ved knivens spids.

Det handler om føling, og første gang det prøves kan det godt virke svært. Hemmeligheden er, at tage det roligt, da hastigheden af slibningen ingen betydning har for det endelige resultat. Du behøver altså ikke, at kunne fægte rundt, som en professionel kok, for at få en skarp kniv.

For at slibningen ikke skal være forgæves, anbefaler vi, at man opbevarer sine Saladini knive korrekt. Vi fraråder at placere kniven i en rode skuffe, hvor den kan skramle rundt med andre knive. Den bedste løsning er en knivblok.