Rossignol-Trapet, Bourgogne

rossignol_trapet_gevrey_chambertin
Biodynamisk præcision fra Chambertin

"Domaine Rossignol-Trapet is a producer that has improved dramatically in recent years and to be honest, that is all the more pleasing to see because Nicolas and David Rossignol are two of the nicest winemakers you can meet."
Neal Martin, The Wine Advocate - december 2015

Domainet er grundlagt i 1990 af Jacques Rossignol og hans to sønner Nicolas og David. Jacques Rossignol stammer fra Volnay i Beaune, mens hans kone Mado Trapet kom fra Gevrey-Chambertin. Rossignol-familien har dog dyrket vin i Volnay siden 1500-tallet mens Trapet-familien har dyrket vin i Gevrey siden 1700-tallet, så det er mange generationers erfaring, der ligger til grund for vinenes høje kvalitet. Man startede forsøg med biodynamik i 1997 og havde konverteret ejendommen totalt i 2004 og de er i dag certificeret af både Ecocert og Demeter. Der afstilkes delvist (i nogle år og fra nogle parceller helt) og andelen af nyt fad er ca 10 % for kommunevine, 25 % for 1. Cru og 50 % for Grand Cru-vinene. Vinene er først og fremmest kendetegnede ved en fantastisk renhed, energi og præcision.

Rossignol-Trapet har marker i både Beaune og Savigny-les-Beaune, men hovedparten af domainets 14 ha ligger i Gevrey-Chambertin. 

Ren Pinot Noir fra tre plots på i alt fire ha i Gevrey-Chambertin dyrket biodynamisk. Vinificeret uden tilsætning af gær og med 35-40 % hele klaser. Lagret på små fade, hvoraf ca 10 % er nye, i et års tid.

Den har en meget flot kombination af Gevrey’s maskuline struktur og en saftig, elegant frugt. Letkrydret med aromaer af røde bær. Fine tanniner og god friskhed.

Klassisk Bourgogne er alsidige madvine. Går fint til lette retter med stegt fisk, lyst fjerkræ, fuglevildt og kalvekød, svampe og kål fungerer rigtig som tilbehør.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
220,-

Ren Pinot Noir fra tre plots på i alt fire ha i Gevrey-Chambertin dyrket biodynamisk. Vinificeret uden tilsætning af gær og med 35-40 % hele klaser. Lagret på små fade, hvoraf ca 10 % er nye, i et års tid.

Den har en meget flot kombination af Gevrey’s maskuline struktur og en saftig, elegant frugt. Letkrydret med aromaer af røde bær. Fine tanniner og god friskhed.

Klassisk Bourgogne er alsidige madvine. Går fint til lette retter med stegt fisk, lyst fjerkræ, fuglevildt og kalvekød, svampe og kål fungerer rigtig som tilbehør.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
230,-

100 % Pinot Noir fra en lille mark på 0,77 ha tilplantet i 1999 lige uden for appellationsgrænsen for Gevrey-Chambertin - dyrket biodynamisk. Lagret på brugte fade.

Frisk og levende vin domineret i duft og smag af røde bær og urter. Herlig saftighed - let drikkelig. Rigtig meget Bourgogne til prisen.

Velegnet til lettere retter med fjerkræ.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
12,5 %
bourgogne_rouge_rossignol_trapet
Spar 360,-
250,-
190,-
250,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 360,-

100 % Pinot Noir fra lille parcel i Savigny-Les-Beaune på blot 0,26 ha, der lige giver nok til to fade. Lagret på et år gamle fade. Dyrket biodynamisk og vinificeret naturligt uden tilsætning af gær.

Flot koncentration og renhed med aromaer af røde kirsebær, modne jordbær samt både friske og tørrede urter. Meget elegant smag med fin intensitet, ren frugt, frisk syre og pæn længde.

Til retter med fjerkræ eller fuglevildt - gerne med elegant sauce, svampe og kål.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
slb_bas_liards_rossignol_trapet
295,-

Ren Pinot Noir fra tre plots på i alt fire ha i Gevrey-Chambertin dyrket biodynamisk. Vinificeret uden tilsætning af gær og med 35-40 % hele klaser. Lagret på små fade, hvoraf ca 10 % er nye, i et års tid.

Den har en meget flot kombination af Gevrey’s maskuline struktur og en saftig, elegant frugt. Letkrydret med aromaer af røde bær. Fine tanniner og god friskhed.

Klassisk Bourgogne er alsidige madvine. Går fint til lette retter med stegt fisk, lyst fjerkræ, fuglevildt og kalvekød, svampe og kål fungerer rigtig som tilbehør.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
395,-

Lavet på 100 % Pinot Noir fra 1. cru marken les Teurons. Marken udgør i alt 21 ha og Rossignol-Trapets andel godt 1 ha. Der dyrkes biodynamisk. Lagret på ca 10 % nye fade - resten brugte.

Let og frisk rød Bourgogne med fine noter af jordbær, b låbær, peber og dild. Fast bid, høj syre, god frugt. En vin, der bør få 5-8 år i kælderen.

Bourgogne kalder på vildt, modnet kød og svampe. Skulle man være så heldig at kunne skaffe nogle trøfler, så høvl dem over due eller Gothenborg kylling.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
12,5 %
550,-

Lavet på 100 % Pinot Noir fra 1. cru marken les Teurons. Marken udgør i alt 21 ha og Rossignol-Trapets andel godt 1 ha. Der dyrkes biodynamisk. Lagret på ca 10 % nye fade - resten brugte.

Let og frisk rød Bourgogne med fine noter af jordbær, b låbær, peber og dild. Fast bid, høj syre, god frugt. En vin, der bør få 5-8 år i kælderen.

Bourgogne kalder på vildt, modnet kød og svampe. Skulle man være så heldig at kunne skaffe nogle trøfler, så høvl dem over due eller Gothenborg kylling.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
12,5 %
550,-

Lavet på 100 % Pinot Noir fra 1. cru marken les Teurons. Marken udgør i alt 21 ha og Rossignol-Trapets andel godt 1 ha. Der dyrkes biodynamisk. Lagret på ca 10 % nye fade - resten brugte.

Let og frisk rød Bourgogne med fine noter af jordbær, b låbær, peber og dild. Fast bid, høj syre, god frugt. En vin, der bør få 5-8 år i kælderen.

Bourgogne kalder på vildt, modnet kød og svampe. Skulle man være så heldig at kunne skaffe nogle trøfler, så høvl dem over due eller Gothenborg kylling.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
12,5 %
550,-

Lavet på 100 % Pinot Noir fra 1. cru marken les Teurons. Marken udgør i alt 21 ha og Rossignol-Trapets andel godt 1 ha. Der dyrkes biodynamisk. Lagret på ca 10 % nye fade - resten brugte.

Let og frisk rød Bourgogne med fine noter af jordbær, b låbær, peber og dild. Fast bid, høj syre, god frugt. En vin, der bør få 5-8 år i kælderen.

Bourgogne kalder på vildt, modnet kød og svampe. Skulle man være så heldig at kunne skaffe nogle trøfler, så høvl dem over due eller Gothenborg kylling.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
12,5 %
550,-

Fra den lille village-mark Etelois, der ligger i et smørhul omringet af Grand Cru-markerne - Griotte-Chambertin, Chapelle-Chambertin og Charmes-Chambertin.

Udpræget rød frugt i duften - hindbær, jordbær, ribs og tranebær samt florale noter. Saftig med relativ høj syre, fine tanniner og elegant eftersmag.

Klassisk Bourgogne er alsidige madvine. Går fint til lette retter med  lyst fjerkræ, fuglevildt og magre udskæringer af lamme og kalvekød, svampe og kål fungerer rigtig som tilbehør.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
gevrey_chambertin_aux_etelois_rossignol_trapet
550,-

Ren Pinot Noir dyrket biodynamisk fra 0,26 ha på 1. cru marken Clos Prieur. Clos Prieur ligger lige nedenfor Grand Cru marken Mazis-Chambertin. Jordbundstypen her hedder argo-calcaire, og giver vine med fin friskhed og nerve.

Fine, florale noter af viol og rose over rød kirsebærfrugt. Substans og dybde men med lethed og elegance. Flot længde i eftersmagen og stort potentiale for udvikling.

Klassisk Bourgogne er alsidige madvine. Går fint til lette retter med stegt fisk, lyst fjerkræ, fuglevildt og kalvekød, svampe og kål fungerer rigtig som tilbehør.

Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
700,-

1. cru marken Charbaudes grænser op til både Chapelle-Chambertin og Mazis-Chambertin. Marken deler jordbund med Chapelle - massiv kalk, der giver mulighed for at rødderne kan gå rigtig dybt. 100 % Pinot Noir, fuld afstilkning, naturlig gæring og ca 25 % nye fade til lagringen. 

Floral duft med friske bærnoter og fin koncentration. Høj syre, fine tanniner - struktureret vin, der med fordel kan gemmes op til 5-8 år fra høståret.

Til fjerkræ, flyvende vildt eller magre lammeudskæringer. Går godt med svampe og/eller kål.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
700,-