Reyneke Wines, Stellenbosch

reyneke_vineyard_full_width
Biodynamik fra Sydafrika: "kvalitet med integritet"

Reyneke er den første biodynamisk certificerede vingård i Sydafrika. Reyneke-familien købte farmen i 1988 og kort tid efter begyndte Johan Reyneke omstillingen til først økologi og siden biodynamik. Reyneke opnåede Demeter-certificering i 2007 og var i mange år den eneste vingård i Sydafrika med biodynamisk certificering. Reyneke er "ægte" biodynamikere på den måde, at farmen fungerer som en selvforsynende enhed med bl.a. kvæg til at lave gødning, ænder til at spise snegle i marken og andre afgrøder blandet med vinmarkerne, så man ikke har en monokultur.

I kælderen følger man lige som i marken en naturlig tilgang uden tilsætning af nogen art. Der gæres naturligt og der tilsættes intet ud over en anelse svovl i nogle af vinene. Som en naturlig forlængelse af filosofi i mark og kælder er Reyneke sig også deres sociale ansvar bevidst - bla. går hele overskuddet fra Cornerstone-serien til at støtte medarbejderne og deres familier.

Det hårde arbejde, der er lagt i arbejdet med vinene de sidste 30 år har i den grad båret frugt. Reyneke får topanmeldelser hos de to førende vinmedier i Sydafrika; Winemag og Platters Wine Guide. Derudover får Reyneke også international opmærksomhed med anmeldelser hos Wine Advocate, Wine Spectator, Jancis Robinson, Wine Anorak, Decanter og Tim Atkins.

 

Lavet på 100 % Sauvignon Blanc fra biodynamisk dyrkede marker. Høstet i hånden og presset uden afstilkning. 30 % af vinen er gæret på brugte egetræsfade mens resten er gæret på stål. Modnet 7 måneder inden flaskning.

Frisk og kompleks duft af grape, lime og stikkelsbær. Smagen er domineret af citrus med mineralitet - god fylde og fin, frisk syre. Flot længde i eftersmagen.

Meget madegnet, frisk hvidvin til retter med fisk og skaldyr eller til salat med kylling.

Land:
Sydafrika
Område:
Stellenbosch
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
13 %
sauvignon-blanc_reyneke
150,-

100 % Chenin Blanc høstet i hånden og presset uden afstilkning. Druerne komme fra farmens ældste vinmark plantet for over 40 år siden. gæret på hhv brugte barriques og store foudres og efterfølgende lagret 10 måneder på gæringsbundfaldet for større kompleksitet og så en måned efter racking. Fremstillet og flasket uden brug af CO2.

Karakter af citrusskal og ingefær i duften med noter af limeblad og bivoks. God fylde og fast syre med en del mineralitet og flot længde i eftersmagen.

Formidabel madvin, der klarer ret komplekse retter med fisk, hummer, kylling og ikke mindst oste.

Land:
Sydafrika
Område:
Stellenbosch
Servering:
9 - 11 °C
Alkohol:
13 %
chenin_blanc_reyneke
150,-

100 % Syrah fra biodynamisk dyrkede marker. Høstet i hånden. Ca 60 % af druerne afstilkes mens de sidste 40 % ikke afstilkes og trædes med fødder. Gærer naturligt i cementæg, hvor vinen ligger med skallerne i et par uger, inden den omstikkes til brugte fade af fransk eg. Modner 14 måneder inden flaskning.

Lækker, mellemfyldig Syrah med intens bærfrugt med karakter af blåbær, brombær og blomme suppleret af krydrede noter af peber, kanel og nellike. Saftig smag med god intensitet, frisk syre, saftige tanniner og lang eftersmag.

Går bredt til retter med både gris, lam, okse og vildt. 

Land:
Sydafrika
Område:
Stellenbosch
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
syrah_reyneke
150,-

100 % Syrah fra biodynamisk dyrkede marker. Høstet i hånden. Ca 70 % af druerne afstilkes mens de sidste 30 % ikke afstilkes og trædes med fødder. Gærer naturligt i cementæg, og omstikkes derefter til store fade, hvor malo naturligt går i gang. Modner 16 måneder på fad og 3 i ståltank inden flaskning.

Lækker, mellemfyldig Syrah med intens bærfrugt med karakter af blåbær, brombær og blomme suppleret af krydrede noter af peber, kanel og nellike. Saftig smag med god intensitet, frisk syre, saftige tanniner og lang eftersmag.

Går bredt til retter med både gris, lam, okse og vildt. 

Land:
Sydafrika
Område:
Stellenbosch
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
syrah_reyneke
150,-

Bordeaux-blend lavet på 47 % Cabernet Sauvignon, 44 % Cabernet Franc og 9 % Merlot - alt sammen fra biodynamisk dyrkede marker. Gæret naturligt i cementæg og derefter modnet 18 måneder på fade af fransk eg - 30 % nye og 70 % et og to år gamle fade.

Flot intensitet med dominans af solbær, solbærblad, tobak og cigaræske. Fast, men blødt tanninbid, god friskhed og meget flot længde i smagen.

Perfekt til rødt oksekød, til vildt eller til lammekoteletter. 

Land:
Sydafrika
Område:
Stellenbosch
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14,5 %
cornerstone_reyneke
200,-

100 % Sauvignon Blanc fra udvalgte parceller rundt om på vingården. Høstet i hånden og presset uden afstilkning. Gæret naturligt på hovedsageligt nye barriques. Modnet 9 måneder med gæringsbundfaldet og derefter omstukket til store foudres, hvor vinen har modnet yderligere 2 måneder og derefter 3 måneder på stål inden flaskning.

Kompleks og balanceret duft med fin blanding af tropisk frugt, citrus og citrusblomst. Smagen er fyldig og elegant med flot integration af faden, der giver et umamielement, der sammen med en frisk syre får mundvandet til at løbe.

Flot madvin, der er bredt anvendlig, men særlig raffineret til hvid fisk.

Land:
Sydafrika
Område:
Stellenbosch
Servering:
9 - 11 °C
Alkohol:
13,5 %
reserve_white_reyneke
250,-