Reyneke Wines, Stellenbosch

reyneke_vineyard_full_width
Biodynamik fra Sydafrika: "kvalitet med integritet"

Reyneke er den første biodynamisk certificerede vingård i Sydafrika. Reyneke-familien købte farmen i 1988 og kort tid efter begyndte Johan Reyneke omstillingen til først økologi og siden biodynamik. Reyneke opnåede Demeter-certificering i 2007 og var i mange år den eneste vingård i Sydafrika med biodynamisk certificering. Reyneke er "ægte" biodynamikere på den måde, at farmen fungerer som en selvforsynende enhed med bl.a. kvæg til at lave gødning, ænder til at spise snegle i marken og andre afgrøder blandet med vinmarkerne, så man ikke har en monokultur.

I kælderen følger man lige som i marken en naturlig tilgang uden tilsætning af nogen art. Der gæres naturligt og der tilsættes intet ud over en anelse svovl i nogle af vinene. Som en naturlig forlængelse af filosofi i mark og kælder er Reyneke sig også deres sociale ansvar bevidst - bla. går hele overskuddet fra Cornerstone-serien til at støtte medarbejderne og deres familier.

Det hårde arbejde, der er lagt i arbejdet med vinene de sidste 30 år har i den grad båret frugt. Reyneke får topanmeldelser hos de to førende vinmedier i Sydafrika; Winemag og Platters Wine Guide. Derudover får Reyneke også international opmærksomhed med anmeldelser hos Wine Advocate, Wine Spectator, Jancis Robinson, Wine Anorak, Decanter og Tim Atkins.

 

Lavet på 100 % Sauvignon Blanc fra biodynamisk dyrkede marker. Høstet i hånden og presset uden afstilkning. 30 % af vinen er gæret på brugte egetræsfade mens resten er gæret på stål. Modnet 7 måneder inden flaskning.

Frisk og kompleks duft af grape, lime og stikkelsbær. Smagen er domineret af citrus med mineralitet - god fylde og fin, frisk syre. Flot længde i eftersmagen.

Meget madegnet, frisk hvidvin til retter med fisk og skaldyr eller til salat med kylling.

Land:
Sydafrika
Område:
Stellenbosch
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
13 %
sauvignon-blanc_reyneke
150,-

Bordeaux-blend lavet på 47 % Cabernet Sauvignon, 44 % Cabernet Franc og 9 % Merlot - alt sammen fra biodynamisk dyrkede marker. Gæret naturligt i cementæg og derefter modnet 18 måneder på fade af fransk eg - 30 % nye og 70 % et og to år gamle fade.

Flot intensitet med dominans af solbær, solbærblad, tobak og cigaræske. Fast, men blødt tanninbid, god friskhed og meget flot længde i smagen.

Perfekt til rødt oksekød, til vildt eller til lammekoteletter. 

Land:
Sydafrika
Område:
Stellenbosch
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14,5 %
cornerstone_reyneke
200,-

100 % Sauvignon Blanc fra udvalgte parceller rundt om på vingården. Høstet i hånden og presset uden afstilkning. Gæret naturligt på hovedsageligt nye barriques. Modnet 9 måneder med gæringsbundfaldet og derefter omstukket til store foudres, hvor vinen har modnet yderligere 2 måneder og derefter 3 måneder på stål inden flaskning.

Kompleks og balanceret duft med fin blanding af tropisk frugt, citrus og citrusblomst. Smagen er fyldig og elegant med flot integration af faden, der giver et umamielement, der sammen med en frisk syre får mundvandet til at løbe.

Flot madvin, der er bredt anvendlig, men særlig raffineret til hvid fisk.

Land:
Sydafrika
Område:
Stellenbosch
Servering:
9 - 11 °C
Alkohol:
13,5 %
reserve_white_reyneke
250,-