Patrice Rion, Bourgogne

patrice_rion_full_width
Blandt de bedste producenter i Chambolle-Musigny

"Patrice Rion er en af Bourgognes førende og mest fuldkomne vinmagere" skriver Bourgogneeksperten Anthony Hanson i bogen "Burgundy", og rødvinene får topanmeldelser mange steder. Frugtige, elegante og feminine Pinot Noir vine.

Vi startede med at handle med Patrice Rion i 2006 og havde en stor oplevelse da vi smagte hele den fantastiske årgang 2005.
 
Patrice og konen Michelle etablerede Domaine Michelle & Patrice Rion i 1990, og Patrice var sideløbende kældermester på Domaine Daniel Rion indtil 2000. Ejendommen drives efter biodynamiske principper og Patrice stiller samme krav til de avlere, der leverer druer til hans negociant label Patrice Rion.

Patrice Rion er en af de mest innovative og kompromisløse producenter, vi arbejder med. Udbyttet er lavt, druer og vin flyttes vha tyngdekraft og al elektricitet der bruges i forbindelse med vinfremstillingen kommer fra solpaneler.
 
Patrice søger elegancen i vinene. Opnås bl.a. gennem en meget streng selektion af druer, både i marken og 2 gange i kælderen inden vinifikationen. Fuld eller næsten fuld afstilkning af druerne. Maceration uden svovl inden vinifikation bidrager til ekstraktion af de frugtrige Pinot Noir elementer.

Stilen er generelt feminin og lækker med blød, relativ lys, indtagende frugt og med stor saftighed og god Pinot Noir karakter. Vinene er præcise, intense, kølige og ikke mindst tydelige eksponenter for appellation og årgang.

Domaine Michelle og Patrice Rion blev etableret med en hektar vinmarker i 1990 og i dag producerer Patrice Rion ca. 65.000 flasker om året fra 6 hektar egne vinmarker og opkøbte druer. Vinene fra egne marker dyrkes økologisk. Siden 2005 har sønnen Maxime, der efter sin vinuddannelse har arbejdet i Meursault, St. Emilion og New Zealand, været dybt involveret i alle aspekter af familiefirmaet.

100 % Chardonnay fra biodynamisk dyrket mark lige uden for Beaune. Vinen er gæret på fad og har efterfølgende lagret på fadene ca 12 mdr. Der er brugt en blanding af nye og gamle fade. 

Noter af citrus, fersken, melon og toast og med en meget præcis og alligevel kompleks smag. Vellavet vin. Elegant, moden frugt og pæn syre, der gør vinen frisk og livlig med god mineralitet og balanceret intensitet.

En vin der har store anvendelsesmuligheder sammen med mad. Oplagt til det klassiske franske fiske og skaldyrskøkken med rige saucer. God også til stegt kylling og til karakterfulde komælksoste.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
180,-

Fra højt beliggende mark lige uden for Nuits St. Georges med høj beplantningstæthed og ca 50 år gamle stokke. Vinificeret med fuld afstilkning og macereret 15-20 dage. Ingen tilsat svovl.

Patrice vil gerne skære ned for brugen af svovl, da han anerkender at svovling stjæler frugt fra vinen. På den anden side vil han gerne have den stabilitet som svovlen giver. Gennem mange års eksperimenter er han nået frem til en blanding af stoffer fra timian og fra druekerner, der kan erstatte svovl som antioxidant og med antibakteriel effekt - uden i øvrigt at påvirke vinen. Les Dames Huguettes er derfor lavet helt uden tilsætning af svovl på noget tidspunkt.

Fin duft af koncentreret hindbær med noter af ribs, granatæble og sorte kirsebær samt noter af mynte og mandel. Let og frisk med stor frugtintensitet, tydelig definition, høj syre og antydning af silkebløde tanniner. Flot længde - ren drikkeglæde.

Perfekt til fjerkræ eller sammenkogte retter.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
12 %
bourgogne_hautes_cotes_de_nuits_les_dames_huguettes_rion
Spar 306,-
180,-
129,-
180,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 306,-

100 % Chardonnay fra biodynamisk dyrket mark lige uden for Beaune. Vinen er gæret på fad og har efterfølgende lagret på fadene ca 12 mdr. Der er brugt en blanding af nye og gamle fade. 

Noter af citrus, fersken, melon og toast og med en meget præcis og alligevel kompleks smag. Vellavet vin. Elegant, moden frugt og pæn syre, der gør vinen frisk og livlig med god mineralitet og balanceret intensitet.

En vin der har store anvendelsesmuligheder sammen med mad. Oplagt til det klassiske franske fiske og skaldyrskøkken med rige saucer. God også til stegt kylling og til karakterfulde komælksoste.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
180,-

100 % Pinot Noir fra marker lige uden for Chambolle-Musigny appellationen.

Elegant duft af røde bær; hindbær, jordbær og tranebær samt et let urtet element. Meget frisk i smagen, let og elegant med god frugtintensitet og lavt niveau af silkebløde tanniner. Fin, lang eftersmag.

Klassisk Bourgogne er alsidige madvine. Går fint til lette retter med stegt fisk, lyst fjerkræ, fuglevildt og kalvekød. Svampe og kål fungerer rigtig som tilbehør.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
180,-

100 % Pinot Noir fra marker lige uden for Chambolle-Musigny appellationen.

Elegant duft af røde bær; hindbær, jordbær og tranebær samt et let urtet element. Meget frisk i smagen, let og elegant med god frugtintensitet og lavt niveau af silkebløde tanniner. Fin, lang eftersmag.

Klassisk Bourgogne er alsidige madvine. Går fint til lette retter med stegt fisk, lyst fjerkræ, fuglevildt og kalvekød. Svampe og kål fungerer rigtig som tilbehør.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
180,-

100 % Pinot Noir fra marker lige uden for Chambolle-Musigny. 0,6 ha med kalkrig lerjord ejet af Patrice Rion selv. Marken dyrkes biodynamisk, men er dog ikke certificeret. Vinstokkene har en alder på ca 40 år og gennemsnitligt udbytte ligger på omkring 35 hl/ha.

Elegant duft af liljer og viol, røde bær og en animalsk karakter der med alderen udvikler sig til søde krydderier og skovbund. Blød, intens og elegant med god frugtintensitet og lavt niveau af silkebløde tanniner. Fin, lang eftersmag.

Vinen har i adskillige årgang vundet Coup de Coeur i Guide Hachette, hvilket betyder at den bedømmes som værende på Villages-niveau, selv om det kun er en generisk Bourgogne.

Klassisk Bourgogne er alsidige madvine. Går fint til lette retter med stegt fisk, lyst fjerkræ, fuglevildt og kalvekød, svampe og kål fungerer rigtig som tilbehør.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
220,-

100 % Pinot Noir fra marker syd for Nuits St. Georges, lagret 15-16 måneder på små egefade, heraf 5% nye.

Elegant Pinot Noir med duft af friske røde bær, kirsebær, skovjordbær og muld. Saftig frugtdrevet smag med masser modne røde bær, bløde tanniner og afrundet syre. Super charmerende rød Bourgogne fra den fine årgang 2014.

Klassisk Bourgogne er alsidige madvine. Går fint til lette retter med stegt fisk, lyst fjerkræ, fuglevildt og kalvekød, svampe og kål fungerer rigtig som tilbehør.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
12,5 %
Côtes de Nuits-Villages Patrice Rion
250,-

100 % Pinot Noir fra marker syd for Nuits St. Georges, lagret 15-16 måneder på små egefade, heraf 5% nye.

Elegant Pinot Noir med duft af friske røde bær, kirsebær, skovjordbær og muld. Saftig frugtdrevet smag med masser modne røde bær, bløde tanniner og afrundet syre. Super charmerende rød Bourgogne.

Klassisk Bourgogne er alsidige madvine. Går fint til lette retter med stegt fisk, lyst fjerkræ, fuglevildt og kalvekød, svampe og kål fungerer rigtig som tilbehør.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
12,5 %
Côtes de Nuits-Villages Patrice Rion
270,-

100 % Pinot Noir fra marker syd for Nuits St. Georges, lagret 15-16 måneder på små egefade, heraf 5% nye.

Elegant Pinot Noir med duft af friske røde bær, kirsebær, skovjordbær og muld. Saftig frugtdrevet smag med masser modne røde bær, bløde tanniner og afrundet syre. Super charmerende rød Bourgogne.

Klassisk Bourgogne er alsidige madvine. Går fint til lette retter med stegt fisk, lyst fjerkræ, fuglevildt og kalvekød, svampe og kål fungerer rigtig som tilbehør.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
Côtes de Nuits-Villages Patrice Rion
270,-

Lavet på ren Pinot Noir fra vinstokke med en alder på over 45 år fra Nuits St. Georges. Høstet i hånden og sorteret meget grundigt inden vinifikation. Gæret på rustfrit stål og efterfølgende modnet på egetræsfade (50 % nye) i 18 måneder.

Tæt aroma af sorte kirsebær og røde ribs med let eucalyptos-strejf. Frisk syre og en del tanniin giver sammen med god frugtintensitet en Bourgogne i den kraftigere ende.

Perfekt til Boeuf Bourguignon eller vildtragout. 

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
375,-

100 % Pinot Noir fra tre forskellige plots med gamle stokke i Chambolle Musigny. En god blanding af terroir fra både lavt og højt belligende plots, der sammen giver et flot og velbalanceret udtryk der afspejler den elegante og femine stil der karakteriserer Chambolle-Musigny.

De to flade og lavere beliggende plots har mere lerjord, der giver vinen frugt og tyngde, mens det højt beliggende plot har kalkholdig og stenet jordbund, der giver syre og elegance til vinen. Stokkenes gennemsnitsalder i begge plots er over 50 år. Høstet i hånden, dobbelt sorteret og modnet 18 mdr. på hovedsageligt brugte fade.

Lys i farven med aromaer af røde bær og mynte. Smagen er elegant og intens med en lang eftersmag. 

Klassisk Bourgogne er alsidige madvine. Går fint til lette retter med stegt fisk, lyst fjerkræ, fuglevildt og kalvekød, svampe og kål fungerer rigtig som tilbehør.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
550,-

100 % Pinot Noir fra tre forskellige plots med gamle stokke i Chambolle Musigny. En god blanding af terroir fra både lavt og højt belligende plots, der sammen giver et flot og velbalanceret udtryk der afspejler den elegante og femine stil der karakteriserer Chambolle-Musigny.

De to flade og lavere beliggende plots har mere lerjord, der giver vinen frugt og tyngde, mens det højt beliggende plot har kalkholdig og stenet jordbund, der giver syre og elegance til vinen. Stokkenes gennemsnitsalder i begge plots er over 50 år. Høstet i hånden, dobbelt sorteret og modnet 18 mdr. på hovedsageligt brugte fade.

Lys i farven med aromaer af røde bær og mynte. Smagen er elegant og intens med en lang eftersmag. 

Klassisk Bourgogne er alsidige madvine. Går fint til lette retter med stegt fisk, lyst fjerkræ, fuglevildt og kalvekød, svampe og kål fungerer rigtig som tilbehør.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
575,-