
Montecarrubo, Sicilien
Montecarrubo er kronen på det værk, der er Peter Vinding-Diers liv med vin. Han har lavet vin i stort set hele verden og er anerkendt for sit banebrydende arbejde med gær.
Det startede i Syd-Afrika. Hans forældre havde stærke forbindelser til mange dele af samfundet - ikke mindst i Frankrig som var deres andet hjem. Men Peter ville ikke være en “fars dreng”, så han startede et sted, hvor han ingen forbindelser havde. Det var svært at få en fod inden for og i sit første job fik han lov at arbejde i vinmarken i løbet af ugen, hvis han ville passe grise i weekenden.
Han fik dog i den grad foden inden for og har haft en lang og glorværdig karriere i vinens verden.
Syd-Afrika, Bordeaux og Tokaji har været omdrejningspunkterne. Han har lavet banebrydende arbejde med gær, har hævet niveauet for hvidvin i Graves, har sammen med Hugh Johnson været med til at bringe vinene fra Tokaji tilbage til den verdensklasse-status, de fortjener og han har arbejde som “flying winemaker” over det meste af verden.
I 2005 køber han et stykke land på Sicilien og kalder det Montecarrubo. I starten lavede han vine på købte druer, mens hans nyplantede marker med Syrah af Hermitage-kloner voksede til. Der har fra starten været dyrket økologisk og i dag følger man biodynamiske principper. Alt høstes i hånden og gærer på egen gær.