Jacques-Frederic Mugnier

Renhed og elegance fra Bourgognes største monopole

J. F. Mugnier er én af bastionerne i Chambolle Musigny og domainet huserer i det smukke Chateau de Chambolle Musigny øverst i byen lige overfor den fremragende restaurant Le Millésime.

Fréderic Mugnier overtog roret i 1985 fra sin far og kvaliteten på vinene har været stødt stigende lige siden.

Udover den store besiddelse på Clos de la Marechale i Nuits Saint Georges, så har domainets resterende marker alle beliggende i Chambolle Musigny og vinene er indiskutabelt blandt kommunens bedste og mest eftertragtede.

Fredéric er en bestemt og seriøs mand med klare holdninger til hvordan tingene bør foregå. Med 2014 årgangen besluttede han sig for, at stoppe med at frigive sin Grand Cru Musigny før den var minimum 5 år gammel, for han var træt af, at se dem blive drukket for tidligt. Mugniers vine udvikler sig fantastisk med tiden, og har man tålmodighed til at gemme dem væk i 10-15 år bliver man virkelig belønnet.

Denne exceptionelle 1.cru mark på næsten 10 ha. er den største monopolmark i Bourgogne, og den udgår den sydligste mark i Premaux-Prissey, som sælges som Nuits St. Georges. Fredéric Mugnier fik marken igen i 2004 efter at den havde været lejet ud på en langtidskontakt til Faiveley. Det betød, at domainets samlede besiddelser steg fra 4 til 14 ha, så Clos de la Marechale er med længder den vin, som Mugnier producerer mest af. Vinene har en gennemsnitsalder på over 50 år, og vinen er på niveau med de bedste 1.cru’er i Bourgogne. Premaux-Prissey producerer efterhånden en imponerende stribe vine, og fra syd ligger Clos de la Marechale, Clos Arlot og Clos Argillieres, hvor Patrice Rion producerer en fabelagtig udgave. Patrice Rion mener selv, at markerne i det sydligste Nuits Saint Georges har mere tilfælles med de nordligste marker i kommunen (som fx 1.cru Boudots og 1. cru Cras) end de har med markerne tættest omkring byen. Clos de la Marchale har uden tvivl udviklet sig til en vin, som har kvalitets- og udviklingspotentiale blandt de bedste i området.

Lys, blank violet farve og med en intens duft af røde kirsebær og kølige urter. Fin og elegant men med imponerende intensitet. Lang, klar eftersmag.

Bør have lidt alder og så drikkes til fuglevildt eller kalv med svampe.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %