Guigal, Côtes du Rhône

Guigal i Côtes du Rhône
Guigal, Côtes du Rhône

Guigal er verdens bedste vinmager iflg. den amerikanske presse. Vi er DK's ældste importør af Guigal og har importeret rødvinene med stor succes siden 1988. Kongen af Côte Rôtie og den største jordbesidder i det nordlige Rhône. Mest kendt for de røde vine, men laver en bred vifte af spændende kvalitetshvidvine.

"Husker stadig vores første besøg, hvor den gamle Etienne Guigal stadig var med. Vi havde smagt vin hele dagen og spyttede naturligvis ud, når vi smagte vinene. Da jeg så kom til at spytte Condrieu ud, så gav den gamle Guigal mig en overhaling - Condrieu det spyttede man altså ikke ud." Gunnar Steen Jakobsen

Guigal er vokset eksplosivt siden da. i 2000 opkøbte man både Grippat og Vallouit og fik dermed udvidet besiddelserne i Hermitage og St. Joseph betragteligt. Det toprestaurerede Chateau Ampuis er i dag familiens imposante hovedsæde, og Guigal står som hele Rhônedalen kvalitetsmæssige og økonomiske fyrtårn. I 2017 blev Guigal kåret til: "The Worlds Most Admired French Wine Brand 2017" af Drinks International.

Guigal opkøber store mængder druer fra små avlere, stiller enormt store krav til kvaliteten og betaler bedre end alle andre. Derfor har Guigal altid et fantastisk råmateriale at arbejde med, samtidig med at kun det allerbedste materiale ryger i den begrænsede produktion af topvinene. Generelt er det forholdvis moderne og frugtdrevne vine. Lagring på små barriques spiller en central rolle, men vinene virker aldrig domineret af fad. Guigal har siden 2003 haft sin egen bødker, som laver 500 nye tønder om året.

Klassisk Rhône rosé-blanding af Grenache, Cinsault, Mourvèdre og Syrah.

Dejlig frisk duft af hindbær, jordbær, blodappelsin og hvid peber. De samme noter går igen i smagen, der er let, rund og med en dejlig letkrydret bitterhed.

Passer til de fleste lettere retter med friske grøntsager, fisk og fjerkræ.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
100,-

Bemærk - Forsalg - leveres fra d. 24. oktober

Lavet på 50% Grenache, 40% Syrah og 10% Mourvèdre fra stokke med en gennemsnitsalder på 35 år. Lagret 1½ år på store foudres af egetræ.

Duft af solbær, kirsch, peber og viol. Mellemfyldig med dyb frugtighed og bløde tanniner.

God allround madvin, der passer til de fleste kødretter. Særlig god til retter med okse, lam eller gris og gerne i middelhavsinspirerede tilberedninger.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14,5 %
Spar 306,-
120,-
69,-
120,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 306,-

Klassisk Rhône rosé-blanding af Grenache, Cinsault, Mourvèdre og Syrah.

Dejlig frisk duft af hindbær, jordbær, blodappelsin og hvid peber. De samme noter går igen i smagen, der er let, rund og med en dejlig letkrydret bitterhed.

Passer til de fleste lettere retter med friske grøntsager, fisk og fjerkræ.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
120,-

Lavet på 65% Viognier, 15% Roussanne, 8% Clairette, 8% Marsanne, 2% Bourboulenc og 2% Grenache Blanc fra i gennemsnit 25 år gamle stokke. Vinificeret og lagret på stål.

Aromaer af hvide blomster, akacie, abrikos og hvid fersken. Frugtig med god fylde og en vis mineralitet. Medium syreniveau.

Passer godt til retter med fisk, til grøntsagsretter og til retter med asiatisk inspiration. Fin til retter med hvidløg.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
14 %
120,-

Flot og kraftig rosé lavet på 50% Grenache, 30% Cinsault, 10% Clairette, 5% Syrah, 5% andre druer.

Dejlig duft af jordbær, hindbær og bolsjer. Smagen er ret fyldig med god bærfrugt og ret stor kompleksitet for en rosé.

Tavel er en cru i det sydlige Rhône, hvor man laver nogle af Frankrigs bedste rosé-vine. Den kan naturligvis bruges som terrassevin på en varm sommerdag, men har også både intensitet og kompleksitet til at kunne bruges som en seriøs madvin.
God til retter fra grillen; særligt laks eller tun, men kan også klare kødretter og fjerkræ. Fin til retter med asiatisk inspiration.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
14 %
Spar 40,-
100,-

Flot og kraftig rosé lavet på 50% Grenache, 30% Cinsault, 10% Clairette, 5% Syrah, 5% andre druer.

Dejlig duft af jordbær, hindbær og bolsjer. Smagen er ret fyldig med god bærfrugt og ret stor kompleksitet for en rosé.

Tavel er en cru i det sydlige Rhône, hvor man laver nogle af Frankrigs bedste rosé-vine. Den kan naturligvis bruges som terrassevin på en varm sommerdag, men har også både intensitet og kompleksitet til at kunne bruges som en seriøs madvin.
God til retter fra grillen; særligt laks eller tun, men kan også klare kødretter og fjerkræ. Fin til retter med asiatisk inspiration.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
14 %
140,-

Lavet på ren Syrah fra stokke med en gennemsnitsalder på 35 år - hovedsageligt fra stejle skråninger i Crozes-Hermitage. Lagret 18 måneder på brugte barriques og foudres af fransk eg.

Duft af brombær, solbær, jordbær, peber, vanilie og krogmodnet oksekød. Fyldig smag med kølig frugtighed og god tyngde, men stadig meget elegant og frisk.

Når vinene fra Nord-Rhône er bedst, har de en uforlignelig kombination af styrke og elegance. Denne vintype kan have aromaer, der minder om velhængt kød, og passer faktisk fint til mad, hvor kødsmagen er fremtrædende, som i vildt eller rødt oksekød. Klassisk vin til "Steak Frites" med Bearnaise eller kryddersmør.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
13 %
Spar 50,-
120,-

Lavet på 95 % Marsanne og 5 % Roussanne. Gæret relativt køligt ved ca 18 grader for størst mulig friskhed - ingen malo. Modnet delvist på fad.

Let røget næse med element af melon og vanilie. Ret frisk med fin syre og medium fylde.

Til retter med fed fisk, skaldyr, kylling eller fede oste.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
crozes-hermitage-blanc_guigal
175,-

Lavet på 100 % Syrah - markerne, der leverer vin til denne vin, kommer hovedsageligt fra to ejendomme, der tidligere var ejet at Vallouit og Jean-Louis Grippat. Modnet 16 måneder på et år gamle fade.

Elegant og intense aromaer af blåbær, brombær og vanilie. Tætpakket og alligevel med flot friskhed, kølighed og mineralitet. Ren og emd fine tanniner.

Til alle retter med mørkt kød - særlig til vildt.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
saint-joseph_guigal
180,-

70 % Grenache, 20 %Syrah og 10 % Mourvèdre fra vinstokke med en gennemsnitsalder på 40 år.

Modnet 2 år på store fade, hvoraf halvdelen er nye. 

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
gigondas_guigal
Spar 70,-
150,-

Lavet på 70 % Grenache fra gamle vinstokke, 15 % Mourvèdre, 10 % Syrah og 5 % andre druesorter. Modnet to år på store egetræsfade.

Klassisk og tæt med aromaer af kirsebær, brombær, lakrids og krydderurter. Fyldig, rig og kompleks med medium tanniner og lang eftersmag.

Til kraftige retter med tæt sauce.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14,5 %
chateauneuf-du-pape_guigal
350,-

100 % Syrah fra marker på det berømte og markante Hermitage-bjerg. Lille produktion høstet med lavt udbytte. 36 måneders lagring på egetræsfade, hvoraf halvdelen er nye.

Mørk, kraftfuld og alvorlig vin i både udseende, duft og smag. Intense aromaer brombær, hindbær, blåbær, vanilie, lakrids og røg. Fyldig og saftig i munden med faste tanniner og lang, lang eftersmag - en vin til den lange bane.

Drikkes minimum ti år gammel til de bedste retter med løbende vnldt, okse eller lam.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
13 %
guigal_hermitage
400,-