Château Marmorières, La Clape

Sydfransk sol og charme

La Clape er en cru i det vidtstrakte Languedoc-Roussillon. Området ligger helt ud til Middelhavet lige ved byen Narbonne.

Vindyrkning i området startede med den romerske kolonisation omkring slutningen af det andet århundrede fvt.
På daværende tidspunkt gik Middelhavskysten helt ind til byen Narbonne og la Clape var en ø ud for kysten. Siden det trettende århundrede har la Clape dog været permanent landfast.
La Clape skiller sig ud fra resten af det omkringliggende område med stejle klipper, der går op i en højde af 214 meter over havet.

La Clapes vinøse storhedstid var fra 1600-tallet og frem til udbruddet af phylloxera og Oïdium i slutningen af 1800-tallet.
Genfødslen af la Clape starter i 1970'erne hvor nogle få producenter i området satser på kvalitet og med en foreløbig kulmination med skabelsen af AOP la Clape i 2015.
Klimaet i området er barskt - tørt, solrigt og blæsende. Men det hårde klima hærder vinstokkene og holder sygdomme væk, hvilket er med til at sikre den høje kvalitet i området.

Château Marmorières historie går tilbage til tidlig middelalder. Det store slot er bygget i 1826 og drives i dag af ottende generation af familien Woillemont. - siden 2005 med stærkt fokus på vindyrkning.

Lavet på en blanding af Grenache og Syrah. Gæret ved lav temperatur for størst mulig friskhed.

Aroma af røde bær med noter af tomat og grønne urter. Saftig og frisk med god syre.

Velegnet til sommermad med tomater, fisk, skaldyr og kylling.

Land:
Frankrig
Område:
Languedoc
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
12,5 %
100,-

Lavet på en blanding af Grenache og Syrah fra vinmarker med med en jordbund bestående af kalkholdigt grus.  Markerne er beliggende ca 10 km fra Middelhavet, så der kommer en frisk indflydelse fra havet i det ellers hårde, varme klima.

Tæt vin med aroma af brombær og blåbær samt peber, tørrede krydderurter og viol. Saftig og intens smag med bløde tanniner og balancerende syre.

Til stegt kød med enkelt tilbehør.

Land:
Frankrig
Område:
Languedoc
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
100,-