Lavet på Mencia fra ca 50 år gamle stokke blandet, der vokser i 550 moh med lidt Alicante Bouschet - høstet i hånden vinificeret med fuld afstilkning. Vinificeret på stål - ingen fad.
Duften er domineret af solbær, kirsebær, solbærblad og med et let røget element. Mellemfyldig med god frugtintensitet, medium niveau af faste tanniner og en frisk syre. Pæn længde i eftersmagen.
Kan også bruges til rustik mad - spanske bonderetter som linser med peberfrugt og chorizo, braisserede oksehaler, men også til et stykke godt, grillet kød med enkelt tilbehør.
Lavet på de lokale sorter Godello og Dona Blanca. Godello kommer fra ca 20 år gamle stokke og Dona Blanca fra meget gamle stokke. Vinen får ikke noget fad, men lagrer ca 5 mdr. på gæringsresterne, hvilket er med til at give noget mere karakter og fylde.
Duften er domineret af æble, pære, citron og lime og med et let toastet element fra lagringen på gærrester. Smagen er fantastisk frisk, ren og med fin intensitet og en ret tæt struktur. Frisk syre og god eftersmag.
Brezo er en hvidvin med sin helt egen karakter og personlighed. Den har en flot balance og en fantastisk lækker friskhed. Velegnet til de fleste retter med fisk og også til skaldyr som jomfruhummer, rejer og kammuslinger.
100,- pr. flaske. Ved køb af 12 flasker spar 300,-
Topvin fra Mengoba. Lavet på Mencia og en lille smule Estaldina fra ca 80 år gamle stokke fra marker i ca. 700 meters højde over havet. Markerne pløjes traditionelt med okser som et af de sidste steder i Spanien. Druerne høstes i hånden og hele vinificeringen foregår i det samme vinfad - store fade af fransk eg, hvor vinen opholder sig i 12 måneder inden den flaskes uden filtrering, men med en let klaring.
Meget intens duft af solbær, solbærblad, sorte kirsebær, hindbær, violer og røg. Smagen er også superintens, flot balanceret med en meget ren frugtighed, frisk syre og højt niveau af silkebløde tanniner - meget, meget lang eftersmag.
Stor vin med en kompleks struktur, der kan klare ret kraftige kødretter med tætte saucer - både af okse, lam og vildt.
Topvin fra Mengoba. Lavet på Mencia og en lille smule Estaldina fra ca 80 år gamle stokke fra marker i ca. 700 meters højde over havet. Markerne pløjes traditionelt med okser som et af de sidste steder i Spanien. Druerne høstes i hånden og hele vinificeringen foregår i det samme vinfad - store fade af fransk eg, hvor vinen opholder sig i 12 måneder inden den flaskes uden filtrering, men med en let klaring.
Meget intens duft af solbær, solbærblad, sorte kirsebær, hindbær, violer og røg. Smagen er også superintens, flot balanceret med en meget ren frugtighed, frisk syre og højt niveau af silkebløde tanniner - meget, meget lang eftersmag.
Stor vin med en kompleks struktur, der kan klare ret kraftige kødretter med tætte saucer - både af okse, lam og vildt.
Orange vin lavet på 100 % Godello fra højtbeliggende marker (600 moh.) med gamle stokke.
Orange vin er teknisk set grønne druer, der er vinificeret som rødvin; dvs. skallerne ligger med mosten under gæring. Ofte er denne type vin lavet i en let oxideret stil, og det er ved oxidering af fenolerne at den orange farve kommer.
Druerne kommer fra to marker med gamle stokke på Godello; Espanillo har skifer i jordbunden mens los Quilos har grus.
Las Tinajas har fået navn efter de lerkrukker, vinen er vinificeret og lagret i.
En del af klaserne kommes hele i lerkrukkerne, mens en anden del afstilkes og knuses. Vinen gærer og lagrer herefter 70 dage med skaller og stilke, hvorefter den presses og lagrer yderligere 6 måneder på Tinajas.
Vinen har en lys kobber/orange farve. Nogen dybde i duften - fin friskhed og en lille smule tanninbid.
Orange vin giver nye gastronomiske muligheder. Denne type vin minder dels om en hvidvin med dens rene frugt og har også nogle af rødvinens egenskaber qua tanninerne fra skallen. Prøv orange vin til fx pulled pork.
Topvin fra Mengoba! Fra ca 80 år gamle stokke på højbeliggende (850 moh) marker i Espanillo med skifer. Markerne blev tidligere pløjet med okser, men nu bruges et lille bæltekøretøj, der skulle påvirke jordbunden mindst muligt. Vinen er et field-blend med hovedsageligt Mencia og lidt Alicante og Godello, der alt sammen vinificeres sammen. Klaserne afstilkes ikke og de trædes med fødderne på gammeldags manér. Naturlig gæring på åbne kar og derefter lagring på store fade (600 hl). Ingen filtrering og bare en let klaring.
Vinen hed tidligere La Vigne de Sancho Martin, men da der er en anden vin i Spanien, der hedder Sancho Martin, hedder den nu El Rebolon.
Flot, skinnende blårød farve og en imponerende duft med elementer af blåbær, brombær og violer. Meget intens smag - præcis og klar med en frisk syre og et fast, men blødt tanninbid. Meget lang eftersmag.
Velegnet til retter med oksekød, lam eller løbende vildt. Kan klare meget intense saucer.
Nyhed fra Mengoba. Efter en tur i Jerez blev Gregory Perez interesseret i lagring under flor. Han spurgte, om han kunne købe et gammelt sherryfad - en såkaldt Bota. Han fik lov til at købe en 150 år gammel bota, som han har lagret noget godello af høj kvalitet på. Der udviklede sig flor oven på vinen lige som der gør på en fino-sherry. En bota rummer mellem 600 og 650 liter og de fyldes ikke helt op, så produktionen af denne vin er selvsagt yderst begrænset, og vi har været mere end heldige med at få 36 flasker til Danmark.
Meget elegant vin med fine noter af mandel, hasselnød, flødekaramel og citrus. Forfinet smag med udpræget umamielement og frisk syre. Anderledes og spændende vin.
En gastronomisk vin, der vil hæve de fleste retter til nye højder. På grund af vinens sjældenhed vil den dog nok oftest drikkes for sin egen skyld, men servér endelig lidt tapas til - ansjoser, Bellota-skinke, syltede artiskokker, grillet fisk, oliven eller salte mandler.
Lavet på den meget sjældne Estaladina. Selv om der findes gamle stokke med Estaladina spredt rundt i Bierzo, kom druen ikke med, da bierzo DO blev etableret, så vinene på denne drue kan kun klassificeres som Vino de Mesa. Man mener, at Estaladina er identisk med Merenzao, der kendes i Valdeorras og som igen er identisk med den mere kendte Trousseau fra Jura. Imidlertid er Estaladina og Merenzao ikke helt identiske at se på, så måske er Estaladina en unik sort for Bierzo. Der arbejdes på at få den indlemmet i reglerne for DO Bierzo, da kvalitetspotentialet er rigtig højt.
Druerne kommer fra en mark med ca 70 år gamle stokke i beliggende 5-600 moh. Druerne høstes i hånden, trædes med fødderne og gærer med stilke i to amphoraer. Tappes på flaske efter ca 9 måneder - ingen filtrering og ingen svovl.
Elegant duft med stor intensitet og elementer af viol, frisk mynte, brombær og mineralitet. Helt fantastisk friskhed og balance i smagen - høj syre, stor intensitet! Lang, lang afslutning...
Klarer alle retter med kød - vinen fortjener en vellavet sauce.