Bichel, Hjortshøj

Bichels Bobler

Vi har i alt ca 1 ha vinmark fordelt på to forskellige marker. Det er hovedsageligt den grønne hybrid-drue Solaris, der er blevet plantet, men også lidt Auxerrois, Frühburgunder, Rotberger, Chardonnay, Müller-Thurgau, Kernling, Schönburger og Muscat Ottonel. De fleste har dog vist sig ikke at kunne modne her, så fremover bliver der satset på Solaris og Frühburgunder. Frühburgunder hedder på fransk Pinot Noir Precocé og er en tidligt modnende klon af Pinot Noir.

Første år med lidt modne druer var 2012, hvor vi lavede lidt "bryggers-vin". Forskellige "uheld", der skulle reddes, gav til sidst et rigtigt spændende resultat, der måske bliver fulgt op på i fremtidige årgange.

Druerne er høstet i hånden, hvorefter de er kørt til Skærsøgård ved Kolding, hvor de er blevet presset og gæret.
Basisvinen er derefter sendt til Bardong i Geysenheim, der har lavet det til mousserende vin efter den traditionelle metode, dvs andengæring på flaske og efterfølgende lagring sur lie. Sur lie-lagring betyder, at vinen ligger med de døde gærceller i længere tid. Nedbrydningen af de døde gærceller kaldes autolyse og denne proces er med til at forfine boblerne, give mere karakter til duft og smag og mere mundfylde.

Brændevin på Solaris-druer fra høsten 2014 på Hjortshøjlund. I hver flaske ligger der et lille stykke vinstok, som med tiden vil give brændevinen en mørkere farve. Leveres med unik, håndtegnet og nummereret etiket.

På Hjortshøjlund har vi i alt 1 hektar vinmark hovedsagelig beplantet med den grønne druesort Solaris. Målet er at skabe en dansk mousserende vin efter den traditionelle metode (som i Champagne) af høj kvalitet.
I 2014 var der druer af meget høj kvalitet til en produktion af 1.000 flasker vin.

Når man presser most til mousserende vin, er det vigtigt, at man presser druerne ganske let, og man får således et lavere udbytte, end hvis man skulle presse til almindelig hvidvin.
Vi var med til at presse de hele klaser til vinen. Da vi skulle tømme tanken og kiggede på den store mængde kvas, var det jo oplagt, at vi skulle lave druebrændevin af kvaset, som en dansk grappa eller marc.

Vi fik Skærsøgård til at lave den optimale druebrændevin ved at gære de let pressede druer med skaller, kerner og stilke. Der er ikke chaptaliseret, dvs tilsat sukker, hvilket man ellers ofte gør for at hjælpe gæringen på vej. Denne metode giver et finere og mere karaktérfuldt destillat.
Elegant, frugtig og meget ren duft med aromaer af citrus, røde æbler, mandler, knuste blommesten og mineralitet. Meget balanceret og fin i smagen.

Leveres i ½ flaske med unik, håndtegnet og nummereret etiket.

Land:
Danmark
Alkohol:
40 %
Bichel druebrændevin solaris
290,-

Bichels egen mousserende vin på Solaris fra marker på Hjortshøjlund lige uden for Aarhus.

2014 er en bedre årgang end 2013, hvor frugten har været mere moden. Vinen er Extra Brut - samme lave dosage som 13'eren.
 
Vi har valgt at lade den lagre sur lie i 12 måneder - det giver let autolyse-karakter, men overdøver ikke vinens egen karaktér.

Fine noter af citron og en let urtet tone, der giver vinen sin personlighed. Fine bobler og en frisk syre, der får mundvandet til at springe.
 

Land:
Danmark
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
12 %
300,-