Andreas Laible, Baden

Andreas Laible - stor Riesling og Pinot Noir fra Baden

Weingut Andreas Laible, der har været i familiens eje siden 1600-tallet, regnes i dag blandt de bedste vin-producenter i Tyskland. Familien har parceller i nogle af de bedste marker i Durbach i Baden, hvor de først og fremmest dyrker Riesling, men også virkelig flot Spätburgunder (Pinot Noir) samt en række andre druesorter.

Andreas Laible har hævet kvaliteten på ejendommen og i dag er det sønnen Adreas Christian Laible, der viderefører dette arbejde. Fokus er på at få det bedst mulige resultat fra de 7,5 ha vinmarker familien har. 

100 % Riesling fra stejle marker omkring Durbach. Lavet i halvtør stil.

Duften er præget af citrusfrugt, mango og abrikos med mineralsk-krydrede noter. Frisk og ren frugtighed med let sødme, saftig syre og salt mineralitet. Lang eftersmag.

Til aperitif eller til asiatisk krydret mad.

Land:
Tyskland
Område:
Baden
Servering:
9 - 11 °C
Alkohol:
10,5 %
riesling_kabinett_laible
150,-

Sent høstet Riesling fra stejle marker på Plauelrain-skråningen i Durbach i Baden.

Krydret/mineralsk næse med elementer af citrus, physalis og fersken. Fint balanceret med rank syre og god intensitet.

Velegnet til ost og ikke alt for søde desserter.

Land:
Tyskland
Område:
Baden
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
12 %
200,-

Lavet på Riesling fra 1. lage marken Steinrassel, der ligger på den ekstremt stejle Plauelrain-skråning i Durbach i Baden.

Meget elegant duft med elementer af citrus, hybendose og lavendel. Smagen er tør, intens og mineralsk med lang, saftdrivende syre og vedholdende eftersmag.

Riesling med denne intensitet klarer næsten alle former for mad. Prøv den til fisk og skaldyr med intenst smagende sauce eller til braisseret gris eller kylling med syrligt tilbehør.

Land:
Tyskland
Område:
Baden
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
12,5 %
riesling-steinrassel_laible
225,-

Tør topvin fra Andreas Laible. Fra parcellen "Am Bühl" på den stejle topmark Plauelrain - Bühl har status af Grosse Lage, hvilket kan oversættes til Grand Cru. Grosse Lage er en relativt ny klassifikation, der er lavet i den tyske sammenslutning af topproducenter, der hedder VDP. Grosse Lage markerne har fået deres status ved over mange år at producere vine i international topklasse.

Kølig næse med elementer af appelsin, citron, pære, kvæde, krydderurter og mineralitet. Ren og intens i smagen med fyldig frugt, fast bid fra syren, udtalt mineralitet og en meget lang eftersmag.

Kraftig vin, der går både til fyldige retter med fisk og skaldyr, men også til gris eller fjerkræ.

Land:
Tyskland
Område:
Baden
Servering:
9 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
350,-