mathias_gaul_st_stephan

Pinot Noir St. Stephan 2017, Matthias Gaul, Magnumflaske

Land:
Tyskland
Servering:
14-16 °C
Område:
Pfalz
Gemmepotentiale:
2019-2027
Alkohol:
13,5 %
Lagring: 
Små fade
Velegnet til: 
Fjerkræ, Flyvende vildt og Lam
995,-
Udsolgt
 • Beskrivelse

  Pinot Noir St. Stephan 2017, Matthias Gaul, Magnumflaske

  Topvinen fra Matthias Gaul er 100 % Pinot Noir fra St. Stephan i Asselheim i det nordlige Pfalz - vinen, der to gange er blevet kåret til bedste Pinot Noir/Spätburgunder i Tyskland. Kold maceration før naturlig gæring og derefter modnet på nye fade af fransk eg.

  Elegant farve og overvældende intens duft af blå blommer, sorte kirsebær, lidt blåbær, urter og med en let røget vanilietone fra fadet. Smagen følger godt op på duften med fyldig, lækker, kølig frugt, blide tanniner og en enorm lang eftersmag.

  Elegant vin med stor intensitet, der favner både lettere forretter med fjerkræ eller kød samt lidt kraftigere hovedretter med fx fuglevildt, lam eller kalv. 

 • Producenten
  Tysklands store rødvinstalent: i 2017 vinder af Vinums pris for bedste tyske rødvin og "Aufsteiger des Jahres" i vinguiden Eichelmann.

  Matthias Gaul er et af Tysklands helt store talenter - siden 1996 har han drevet familievinbruget i det nordlige Pfalz og i hans tid er markarealet udvidet fra 16 ha til 24 ha. Jordbunden i vinmarkerne er hovedsageligt kalket ler. Markarbejdet foregår i hånden og Matthias Gauls "Wir lassen unseren Trauben Zeit" - "vi giver vores druer tid" i betydningen at det der skal til for at give de bedste druer, det er det der bliver gjort.

  Læs mere
 • Kort
 • Anmeldelser

  6 stjerner Nordjyske (årgang 2017)

  Pinot Noir Asselheimer St. Stephan 2017 er Gauls røde topvin. Den er koncentreret, men ikke overgjort. Nye franske fade giver vaniljesmag doseret i den rigtige mængde. Det er kun et krydderi, som supplerer oplevelsen af druen med noter af blåbær og viol. - Jørgen la Cour-Harbo