Pinot Noir Latuffa 2016, Clos des Fous

Land:
Chile
Servering:
14-16 °C
Område:
Malleco
Gemmepotentiale:
2018-2026
Alkohol:
15 %
Lagring: 
Store fade
Velegnet til: 
Flyvende vildt og Lam
225,-
Udsolgt
  • Beskrivelse

    Pinot Noir Latuffa 2016, Clos des Fous

    Aromatisk Pinot Noir fra biodynamisk dyrkede marker i Malleco lagret 2 år på brugte fade.Jordbunden er præget af vulkansk aske med små sten - en veldrænet jordbundstype, der giver et naturligt lavt udbytte.

    Klassiske aromaer af røde kirsebær og rose suppleret med noter af salvie, mynte sød lakrids. Fløjlsblød i munden med en lang eftersmag - Pedro Parra kalder selv stilen for "funky-punky".

    Velegnet til retter med fjerkræ eller flyvende vildt. Har dog rigeligt med intensitet til også at klare lam, gris eller kalv.

  • Producenten
    Spydspidsen i den chilenske vinrevolution

    Clos des Fous er et resultat af fire venners vision om noget helt nyt fra Chile. Med Pedro Parra i spidsen - Chilensk vins pt. mest indflydelsesrige person - udforskes nye og mere ekstreme terroirs, der gør op med Chilensk vins image som forudsigeligt, upersonligt og kedeligt.

    Læs mere
  • Kort
  • Anmeldelser

    93 p. The Wine Advocate (årgang 2014)

    The 2014 Latuffa Pinot Noir was cropped from a warm and ripe vintage where somehow the 0.3-hectare plot of 18-year-old, dry-farmed grapes from Traiguén in Malleco kept good acidity despite the good ripeness. In this vintage, they started using some grapes from newer vineyards they planted in the year 2010 so they could increase volumes. All the soils are of volcanic origin. It matured in French barriques (60% of them new) for two years. The nose is very perfumed, with a sensation akin to sour cherries, spicy too, floral and earthy/organic, quite distinct. As in most of the Clos des Fous wines, the oak is imperceptible and completely integrated into the wine. It has a silky texture and a soft mouthfeel, with very fine tannins. It's balanced and with moderate alcohol. I really love the character of this Pinot. 3,600 bottles were filled in March 2016.