mathias_gaul_pinot_noir

Pinot Noir 2018, Matthias Gaul

Land:
Tyskland
Servering:
14-16 °C
Område:
Pfalz
Gemmepotentiale:
2020-2028
Alkohol:
13,5 %
Lagring: 
Små fade
Velegnet til: 
Fjerkræ
Spar 180,-
150,-
120,-
150,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 180,-
På lager
 • Beskrivelse

  Pinot Noir 2018, Matthias Gaul

  100 % Pinot Noir koldmacereret før gæring og lagret 7 måneder på brugte barriques af fransk eg.

  Fin, transparent rød farve og elegant duft af spicy røde bær. Frisk og fantastisk velbalanceret med fin syre og meget tilbagetrukne, fine tanniner. Meget burgundisk stil.

  Til lettere retter med fjerkræ og grøntsager.

 • Producenten
  Tysklands store rødvinstalent: i 2017 vinder af Vinums pris for bedste tyske rødvin og "Aufsteiger des Jahres" i vinguiden Eichelmann.

  Matthias Gaul er et af Tysklands helt store talenter - siden 1996 har han drevet familievinbruget i det nordlige Pfalz og i hans tid er markarealet udvidet fra 16 ha til 24 ha. Jordbunden i vinmarkerne er hovedsageligt kalket ler. Markarbejdet foregår i hånden og Matthias Gauls "Wir lassen unseren Trauben Zeit" - "vi giver vores druer tid" i betydningen at det der skal til for at give de bedste druer, det er det der bliver gjort.

  Læs mere
 • Kort
 • Anmeldelser

  Topkarakteren 6 stjerner i Ekstra Bladet (årgang 2016)

  Saftig og meget imødekommende med ribs, hindbær, jordbærnoter i smagen. Vellavet med masser af sødmefulde krydrede noter og en pæn syre. Mums det er godt! Og til en attraktiv pris. - Thomas Rydberg

  5 stjerner Jyllands-Posten (ved 1 styksprisen) (årgang 2015)

  Lidt tilbageholdende næse, blot et mildt pift af næsten modne jordbær og sphagnum. Munden er æterisk let og elegant med homøopatisk sødme og blid, insisterende syre. Der er meget pinot for godt hundrede kroner. - Anders Halskov