

Pinot Brut Rosé 2016, Matthias Gaul
Lavet på 100 % Pinot Noir. Høstet i hånden, gøæret på stål og derefter anden gæring på flaske. Lagring sur lie på flaske i 30 måneder. Ingen dosage.
Duft af hindbær og ribs. Cremet mousse, frisk syre - let og elegant med god frugtintensitet og mineralitet.
Som aperitif eller til fisk og skaldyr.
Producent | Matthias Gaul, Pfalz |
---|---|
Vintype | Mousserende vin |
Druesort | Pinot Noir |
Lagring | Stål |
Servering fra | 8° |
Servering til | 10° |
Gemmepotentiale fra | 2020 |
Gemmepotentiale til | 2027 |
Alkohol | 10,5% |
Velegnet til | Fisk og skaldyr, Fjerkræ, Ost |
Str | Alm - 0,75l (75 cl) |
Matthias Gaul er et af Tysklands helt store talenter - siden 1996 har han drevet familievinbruget i det nordlige Pfalz og i hans tid er markarealet udvidet fra 16 ha til 24 ha. Jordbunden i vinmarkerne er hovedsageligt kalket ler. Markarbejdet foregår i hånden og Matthias Gauls "Wir lassen unseren Trauben Zeit" - "vi giver vores druer tid" i betydningen at det der skal til for at give de bedste druer, det er det der bliver gjort.
Pinot Noir og Riesling er hhv kongen og dronningen hos Gaul, men der dyrkes en lang række drusorter og laves et væld af forskellige vine. Vi har valgt...
Matthias Gaul, Pfalz
Matthias Gaul er et af Tysklands helt store talenter - siden 1996 har han drevet familievinbruget i det nordlige Pfalz og i hans tid er markarealet udvidet fra 16 ha til 24 ha. Jordbunden i vinmarkerne er hovedsageligt kalket ler. Markarbejdet foregår i hånden og Matthias Gauls "Wir lassen unseren Trauben Zeit" - "vi giver vores druer tid" i betydningen at det der skal til for at give de bed...

Frejdig rosé-boble fra det dynamiske Pfalz, der i de senere år især har gjort sig positivt bemærket med de pinot-baserede vine. Denne er ingen undtagelse; fuld af sommer, sol og livligt skum. Her er en let sødme, der understøttes af en charmant frugt. Her er gærnoter og ribs, hyben og fersken lagt på ristet brød. Smagen har bund, moussen er cremet, og længden er fin. Klinger af med en distinkt aromatisk smag af markchampignon, mens man længes efter forårets komme. - Morten Bundgaard

