Parus 2014, Le Potazzine

Land:
Italien
Servering:
14-16 °C
Område:
Toscana
Gemmepotentiale:
2014-2020
Alkohol:
13 %
Lagring: 
Stål
Velegnet til: 
Lam
170,-
På lager
  • Beskrivelse

    Parus 2014, Le Potazzine

     Lavet på ren Sangiovese Grosso fra unge stokke på Brunello-marker.

    Vinificeret uden tilsætning af gær og lagret på stål - ingen fad.

    Saftig, lækker og enkel stil med ren Sangiovese-karakter af syrlige kirsebær og krydderurter. Fin intro-vin denne topproducent.

    Sangiovese-vine er generelt mellemfyldige med ret høj syre og et medium tanninniveau. Det gør dem velegnede til fjerkræ, kalv og indmad - kødtyper, hvor smagen ikke må blive overdøvet, men som samtidig kræver lidt modstand af vinen for at matchet skal blive perfekt.

  • Producenten
    Vi stødte første gang på Le Potazzine på The Ledbury i London - en af verdens absolut bedste restauranter, hvor sommelieren anbefalede deres vine stærkt. Besøgte stedet i sommeren 2014 og blev

    Le Potazzine er et lille familiefirma, der begyndte at producere vin i slutningen af halvfemserne. Navnet hentyder til nogle lokale, livlige småfugle og det er også kælenavnet for deres to døtre, der blev født omkring grundlæggelsen af ejendommen.

    Læs mere
  • Kort
  • Anmeldelser

    89 p. Vinous (årgang 2012)

    Le Potazzine's 2012 Parus is a gorgeous, introductory-level offering. Racy red berries, flowers and spices all jump from the glass in a wine that showcases the fresh, aromatic side of Sangiovese. Aging in tank keeps the flavors focused and bright throughout. There is so much to like here, including the price. - Antonio Galloni