Quiche "Bichel" - tærte med løg, kapers og ansjoser

taerte_mini_quiche_bichel_opskrift
Quiche er det franske ord for tærte, og her er vores udgave med løg, kapers, ansjoser og parmesan. Serveres med bitre salater vendt i en klassisk vinaigrette eller som snacks til et glas bobler.
Sådan gør du

Mel og koldt smør i tern arbejdes forsigtigt igennem med en gaffel indtil smørret er fordelt i små havregryns lignende flager. Tilsæt et nip salt og saml dejen med et æg. Dejen må kun lige samles og bliver sej hvis den æltes for meget.
Pak dejen i film og læg den på køl mindst en time og gerne til dagen efter. Dejen rulles eller trykkes i en smurt tærteform.

Det kan være en fordel at blindbage tærtebunden først:
Prik huller i dejen med en gaffel, dæk dejen med bagepapir og hæld tørrede bønner ovenpå for at trykke bagepapiret ned i formen. Bages ved 200 grader i 10-15 minutter. Fjern bønner og bagepapir så tærten er klar til at blive fyldt.

Sauter løget i en klat smør på pande til de er klare, må ikke brune! Tilsæt hakkede ansjosfileter, hakkede kapers, revet parmesan, fløde/creme fraiche og varm det godt igennem. Giv et drys salt og peber. Træk panden af varmen og lad den køle af til fingerlunt før æggene piskes i. Massen hældes i tærteformen og bages færdig i 15-20 minutter ved 200 grader indtil massen har sat sig og er blevet flot gylden på overfladen.

Vinanbefalinger