Oksemørbrad fra Urup Dam med trøffelsauce

sorte-troefler-oksemoerbrad-sauce
Kødet fra Urup Dam Oksen nærmer sig kobe-kvalitet - det ultimative til nytår!

Gem de friske trøfler til at rive over retten og brug en god trøffelolie eller trøffelpesto fra Alziari til saucen i stedet.

Sådan gør du

Hak skalotteløg og sauter i smør – skal ikke brunes. Tilsæt en ½ dl god balsamico, som koges godt ind. Herefter tilsættes ca. 1½ glas rødvin som koges ind til det halve. Tilsæt en halv liter god fond – gerne fra kalv – og kog ind til en passende konsistens. Sigt løgene fra inden saucen bliver for tyk.

Smag saucen til en god spiseskefuld trøffelpesto eller trøffelolie, lidt honning, salt og peber. Tag saucen af varmen og pisk cirka 25 gram kolde smørtern i saucen – det tykner og runder smagen af.

Serveres til mørbradbøffer fra Urup Dam Oksen med friskrevet trøffel og ønsket tilbehør – fx pure af knoldselleri, stegte svampe og kørvel.

Vinanbefalinger