Løgsuppe fra Køkkenskolen i Provence

loegsuppe_koekkenskolen_provence_opskrift

En god løgsuppe giver sikkert mange suppeelskere associationer til hallerne i Paris, hvor en gratineret løgsuppe har afsluttet natten for mangen en drukmås og startet dagen for arbejderne i hallerne. Denne løgsuppe er også et eksempel på, hvordan man laver sig en god purésuppe.

Vi koger den på mælk og hønsefond, det giver en mere kompleks smag. Ved at blende den til puré opnås en cremet, fyldig blødhed. Andre foretrækker den på vand, så løgsmagen ikke forstyrres, og andre igen elsker den med fløde og creme fraiche. Blomkål, champignon, græskar, ærter eller en blanding af det forhåndenværende kan også anvendes.

Man behøver ikke lade sig diktere af en bestemt opskrift, men står det til franske børn, er det utilgiveligt at glemme brødcroutonerne.

Sådan gør du

Pil løgene, skær dem i skiver, hæld dem i kogende og kog i ca. 20 min. Dryp godt af i en sigte.
Smelt smørret i en gryde, tilsæt løg, laurbærblade og piment, lad det simre ved svag varme i ca. 5 min., løgene må ikke tage farve. Tilsæt mælk og hønsefond, smag til med salt og lad det koge i ca. 20 min. ved svag varme. Bliv ikke nervøs, hvis det skiller.
Tag laurbærbladene op, blend og sigt suppen. Smag til med salt og peber.
Server med brødcroutoner og reven ost, evt. gratineret under ovnens grill.
Skal der gratineres brødcroutoner til mange, er det smart at lægge bagepapir på en bageplade og lægge croutonerne i små portionsbunker med den revne ost på toppen. Gratiner dem i ca. 5 min. ved 200 grader, til osten er smeltet. På den måde er man fri for at have mange skåle i ovnen på en gang.

Vinanbefalinger