Hjemmelavede surdejsboller - vores bedste og nemmeste opskrift

hjemmelavede_surdejsbolller_surdej_opskrift
Her får du opskriften fra vores egen bagermester på nemmeste og bedste surdejsboller.

Forkæl familien med disse herlige surdejsboller, men start allerede 3-4 dage i forvejen hvis du ikke har en surdej klar til brug.

Sådan gør du

Æltes i røremaskine med dejkrog, fuld gas, til dejen slipper bunden og det hele danser lystigt. Det kan tage op til 10-20 minutter!

Flyt dejen over i en oliesmurt skål. Tildækkes og stilles køligt i mindst 8 timer. Det er her smagen udvikles.

Dejen tages fra køl og stilles lunt et par timer for at temperere. Dejen vendes ud på meldrysset bord og foldes forsigtigt for at stramme dejen op.

Stikkes ud til brød eller boller efter behag, værd forsigtig – det er væsentligt at dejen ikke taber luften! 

Bages ved høj varme, gerne på forvarmet bageplade eller bage-sten. Bages til flot mørk farve. Er du i tvivl om de er bagte så stik stegetermometeret i brødet. Det skal vise 99-100 grader.

Afkøles på rist.