Fragilité med hasselnødder fra Piemonte

fragilite_hasselnoedder_opskrift_ny
Dansk kage opfundet af bager Johannes Steen på Amagertorv omkring 1910. Kombinationen af hasselnødder, smørcreme og kaffe løfter humøret - især når du bruger de bedste hasselnødder fra Cravanzana i Piemonte.
Sådan gør du

Sigt flormelis og pisk halvdelen i de stiftpiskede æggehvider. Vend den anden halvdel flormelis i massen, sammen med hvedemel og de hakkede hasselnødder. Dejen hældes i mindre bradepande, der er foret med smurt bagepapir. Bages en halv time ved 175 grader. Bunden afkøles og deles i to.

Pisk smør og rørsukker til sukkeret er opløst. Pisk æggeblommen i. Pisk herefter fløde til skum, som vendes i smørcremen sammen med den afkølede kaffe. Cremen ligges mellem de to lag kagestykker.

Kagen er lettere at skære, når den har hvilet nogle timer på køl. Ved servering pyntes kagen med flormelis.

Vinanbefalinger