Bichels ris a l’amande

risalamande_-_opskrift
Risalamande er sammen med risengrød den traditionelle dessert, der bliver serveret i de fleste danske hjem juleaften.

Kært barn har mange navne og risalamanden flere stavemåder. Vi holder fast i den lidt gammeldags ris a l'amande fra det oprindelige franske riz a l'amande, der egentlig bare betyder ris med mandler. 

Risalamande er sammen med risengrød den traditionelle dessert, der bliver serveret i de fleste danske hjem juleaften. Den skal naturligvis laves fra bunden og med de bedste råvarer - arborio ris, tahiti vanilje og marcona mandler - det sætter det største smil på gæsterne juleaften.

Sådan gør du

Tænk risotto når du koger grøden! Der skal røres jævnligt mens risene koger/simrer.

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og skrab dem rundt i en skefuld af sukkeret så de løsner sig. Kom vanilje stang, sukker og vanilje sammen med mælken i en tykbundet gryde. Kog det op med lidt forsigtighed så det ikke brænder på. Lad det småsimre i 30-40 minutter med jævnlig omrøring som hvis det var risotto, men læg gerne låg på når der ikke røres.

Vær ikke nervøs for at grøden virker tynd da risene trækker en del mælk til under afkøling. Koger du grøden i 20-30 minutter får du risene med bid som i risotto. Koger du 40 minutter får du store saftige og cremede riskorn i grøden.

Lad grøden køle helt af, tag vaniljestængerne op og vend den piskede fløde forsigtigt i den afkølede grød.  

Vinanbefalinger