Bagerens kransekage

bagerens_kransekage_opskrift
Hjemmelavet kransekage hører sig til, når det nye år skal fejres.

Kransekage lavet fra bunden med hjemmelavet marcipan giver en mere raffineret smag. Og så er det nemmere end du tror.

Sådan gør du

Ælt sammen med håndkræft. Sørg for, at der ikke er klumper af sukker eller marcipan. Nu er massen ret blød, og kan nemt puttes i en sprøjtepose, hvis du skal lave kransekagekonfekt. Ønsker du at lave kransekagestænger eller en kransekagetop, så er det en fordel at gemme dejen på køl. Dette giver en mere fast masse at arbejde med, og dejen sprækker endvidere ikke så let under afbagning.

Rul dejen til stænger, og tryk dem let i form. Skær til ønsket længde og stil på bagepapir. Bag ved 225 grader i 10-12 min. på to lag bageplader for, at kransekagerne ikke brænder på i bunden. Bag til toppen får en flot gylden farve.

Hjemmelavet marcipan
Mandler og flormelis køres til fint mel i foodprocessor. Honning/sirup tilsættes lidt ad gangen til massen lige hænger sammen. Pas på at massen ikke bliver for våd!
Vær også opmærksom på at massen ikke køres varm!
Formes til en klump og pakkes tæt i film og lægges på køl til dagen efter. Kan nu bruges til konfekt og i kageopskrifter.

Sprøjteglassur
Sprøjteglasur laves bedst ved at blande sigtet flormelis med pasteuriserede æggehvider. Rør massen sej og glat med kun lidt æggehvide ad gangen, vær meget påpasselig med dette. Glasuren skal være tyk og ikke flyde ud. 
Lav et kræmmerhus af bagepapir til glasuren med et meget lille hul i spidsen. Er hullet for lille til at sprøjte glasuren med, så klippes blot lidt af spidsen af.