Olives de Nice (Cailletier), Alziari, 125 gr.

Små sorte Nice-oliven af sorten cailletier m. sten fra Alziari. Pikante og velsmagende

Som små hapsere, anti-pasti, til lufttørret skinke, friske gedeoste og ikke mindst i en Salade Nicoise.

6 ud af 6 stjerner i Berlingske 
"Et smukt udseende. Indbyrdes ret forskellige både i størrelse, farve og konsistens med en ren og fin smag. Ret milde, ikke meget syre. Det forvirrer lidt med krydderiet, som måske slører lidt af den rigtige olivensmag, men det er ikke noget dårligt slør. Sådan en, hvor man ville tømme skålen. Hvis den var en lille smule større, kunne det blive min hus-oliven."  

40,-
På lager
  • Producenten
    Den berømte og elegante olie fra Nice.

    Alziari laver den olie alle taler om: Oliven knuses i store gamle stenkar i 2 timer. Lunkent vand tilsættes og grøden »kører« ganske kort tid og karret fyldes op med koldt vand. Efter en god omrøring hviler olivensuppen og der dannes et fint gulgrønt lag af olie på toppen, næsten som fløden på mælk i de gode gamle dage. Olien skummes af og sigtes som en fond eller en suppe. En enkel og traditionel fremstilling af Alziari’s bedste olivenolie (Genova-metoden). Den dufter som nyslået græs i maj Læs mere

  • Kort