Nuits St. Georges 1. Cru Damodes 2018, Machard de Gramont

Land:
Frankrig
Servering:
14-16 °C
Område:
Bourgogne
Gemmepotentiale:
2021-2032
Alkohol:
13 %
Lagring: 
Små fade
Velegnet til: 
Fjerkræ og Flyvende vildt
450,-
På lager
 • Beskrivelse

  Nuits St. Georges 1. Cru Damodes 2018, Machard de Gramont

  100 % Pinot Noir fra 1. cru marken les Damodes, der ligger op mod Vosne-Romanée, hvorfor vinene får noget af denne kommunes fløjlsbløde karakter. De røde Bourgogner laves 100% på Pinot Noir efter den klassiske og arbejdskrævende opskrift: lang gæring m. nogen andel af  stilke  på druerne, i åbne fade (16–22 dage) med daglig bearbejdning af »le chapeau« for at udtrække så mange smagsnuancer og så meget farve som muligt. I år med dårligere druekvalitet justeres bearbejdsningsgraden. Efterfølgende modner vinene på små egefade i 15–20 mdr. afhængig af kvalitet og type.

  Lækker, kompleks næse med noter af kirsebær, toast, hvid peber, lavendel og kanel. Lækker struktur og flot længde i eftersmagen.

  Stadig ung, men drikbar nu. Kan med fordel gemmes 5-8 år. Den vil blive tættere i strukturen og mere afrundet med alderen.  
  God madvin som kan klare ganske kraftige kødretter med kalv, oksekød og lettere fuglevildt og gerne med svampe. En god intens Bouef Bourgignon  eller Coq au Vin vil være perfekt..

 • Producenten
  Klassiske Bourgogner fra gammel familieejendom i Nuits St. Georges

  Machard de Gramont er klassisk og traditionel familieejendom i Nuits St. Georges i Bourgogne med en bred vifte af marker i Côte de Nuits og Côte de Beaune. Stilen er Pinot Noir til den rustikke side, og vinene lagrer godt i kælderen.
  Læs mere

 • Kort
 • Anmeldelser

  92+ p. og 5 stjerner i Jyllands-Posten

  Meget rig, meget ung; med ilt dukker den meget autentiske (!) stil op, og en ren, uforfalsket pinot dukker frem. Jeg kan godt lide den forholdsvis lette, urteprægede stil hos dette domaine; gammeldags, kunne man kalde det. Tak for det. Niels Lillelund