clos_des_litanies_pomerol_janoueix

Pomerol 2018, Clos des Litanies

Land:
Frankrig
Servering:
16-18 °C
Område:
Bordeaux
Gemmepotentiale:
2022-2038
Alkohol:
13,5 %
Lagring: 
Små fade
Velegnet til: 
Flyvende vildt, Gris, Lam, Løbende vildt og Oksekød
425,-
På lager
 • Beskrivelse

  Pomerol 2018, Clos des Litanies

  Sjælden vin lavet på 100 % Merlot fra bare 0,84 ha mark fra det østlige plateau Pomerol, hvor der er den jernholdige "Crasse de Fer"-jordbund.

  Økologisk dyrket (ikke certificeret) og modnet på 100 % nye fade.

  Familien Janoueix er bønder, der ikke har fokus på markedsføring, og de har ikke fået fortalt verden om deres perle. Sønnen, Jean Pierre Janoueix sælger fra hånden til munden, og faderen Joseph har nægtet at sælge sine vine på Place de Bordeaux, der er en samling af négocianter, og hvor det primære salg af Bordeaux-vine finder sted. 

  Derfor har denne vin aldrig været med i de store internationale smagninger. Produktionen er kun mellem 5000 og 7000 flasker. Det ene år er alle solgt i Japan, det næste år i USA. Hvilket forklarer, hvorfor der ikke er bygget en relation op på vinen.

 • Producenten
  Bordeaux i fire generationer

  En af de ældste vinfamilier i Libourne-området på højrebredden i Bordeaux. Familiefirmaet ejer adskillige ejendomme - særligt i Pomerol og Saint Emilion. Mange af de enkelte familiemedlemmer, der er en del af firmaet, ejer også selv ejendomme.

  Der arbejdes henimod biodynamik - et arbejde, der blev påbegyndt i 2011. Nogle af ejendommene er certificeret økologisk.

  Læs mere
 • Kort