le-plateau-grange-cochard-ny

Morgon le Plateau 2020, Chateau Grange Cochard

Land:
Frankrig
Servering:
14-16 °C
Område:
Beaujolais
Gemmepotentiale:
2021-2031
Alkohol:
14 %
Lagring: 
Store fade
Velegnet til: 
Fjerkræ, Flyvende vildt og Lam
Spar 486,-
260,-
179,-
260,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 486,-
På lager
 • Beskrivelse

  Morgon le Plateau 2020, Chateau Grange Cochard

  Fra gamle vinstokke i en del af den berømte mark Charmes. Lavet på ren Gamay fra gamle stokke med en alder 70 år. Alt arbejde foretages i hånden. Lagret 10 måneder på brugte barriques. Flaskes ufiltreret og med ret lav svovling.

  Meget intens duft domineret af kirsebær, mandel og et let røget element. Smagen har også stor intensitet, masser af frisk frugtighed og et diskret tanninbid. Lang eftersmag.

  Beaujolais er generelt velegnet til lettere mad som fx fjerkræ. Vinene fra Morgon er dog klart de kraftigste vine, der også klarer kalv eller oksekød. Prøv dem også til paté og terrine.

 • Producenten
  Historisk ejendom med ny energi!

  Château Grange Cochard er et rigtig fint lille slot i Morgon. Hovedbygningen er fra 1759, men historien går meget længere tilbage, idet slottet ligger lige ved den romervej, der gik fra Middelhavet til Paris. Der har været dyrket vin på stedet i ovr 2000 år. Ejendommens 8,5 ha vinmarker med meget gamle stokke ligger i umiddelbar nærhed af bygningerne og repræsenterer nogle af appellationens bedste marker; først og fremmest Côte de Py

  Læs mere
 • Kort
 • Anmeldelser

  92 p. Jamessuckling.com (årgang 2020)

  Aromas of wild red berries, hibiscus, sour cherries, moss and dried herbs. Medium body with a bright, fresh acidity. Crunchy, with sour cherries and redcurrants on the palate followed by a vivid, fruity finish.

  91+ p. og 5 stjerner i JP (årgang 2020)

  Bittersød næse, fortsætter i den meget rene frugt. Mere power her end i Charmes – kræver også mere tid. Grøn tone også.

  5 stjerner Fyens Stiftstidende (årgang 2019)

  Medium rubinrød farve. En snært af noget landligt i næsen, men ikke i en grad, at det forstyrrer. Frugten i bouqueten er forholdsvis enstrenget og båret af friske kirsebær, men der er også noter af yoghurt og et hint af sort peber. I munden føles den let og sprød med en flot syre og bløde tanniner. Smagen, der har en pæn længde, er især båret af kirsebær, og vinen kan måske udvikle sig i kælderen. En elegant, velkonstrueret vin og et kanonkøb til seksstyksprisen.
  jyskfynskemedier-logohvidtopsort

  5 stjerner Ekstra-Bladet (årgang 2019)

  Lys, frisk og læskende i udtrykket med masser af røde kirsebær, lyse krydderier og let urtepræg. Imødekommende og virkelig en pleaser. - Thomas Rydberg