meursault_les_tillets_javillier

Meursault Les Tillets 2017, Patrick Javillier

Land:
Frankrig
Servering:
10-12 °C
Område:
Bourgogne
Gemmepotentiale:
2021-2033
Alkohol:
13,5 %
Lagring: 
Store fade
Velegnet til: 
Fisk og skaldyr, Fjerkræ og Ost
550,-
På lager
  • Beskrivelse

    Meursault Les Tillets 2017, Patrick Javillier

    100 % Chardonnay fra seks parceller i marken les Tillets, der ligger lige ved Meusault by. Vinstokkene har en en alder på mellem 30 og 70 år. Gæret og efterfølgende lagret 17 måneder på hovedsageligt ældre fade.

    Fyldig vin i både duft og smag. Aromaer af fersken, abrikos, gul pære og citrus - lang eftersmag.

    Velegnet til klassiske retter med fisk eller fjerkræ - gerne med rige, fyldige saucer. Fremragende til ost!

  • Producenten
    Patrick Javillier regnes for en af de bedste producenter i Meursault.

    Han er oprindelig uddannet inden for el, men uddannede sig siden til ønolog og overtog familiens vinbrug. Han er stærkt engageret i kælderarbejdet og giver bl.a. sine hvidvine lang tids lagring sur lie for at kunne give vinene et efterfølgende langt liv.

    Læs mere
  • Kort
  • Anmeldelser

    89-92 p. Vinous (årgang 2017)

    Sexy, restrained aromas of yellow peach and spices, with a note of lime emerging with air. Then juicy and sharply chiseled on the palate, showing more citrus than yellow fruits and a repeating spicy character. A firm spine of acidity and minerality gives this leanish wine clarity and lift and draws out the finish. Production here was around 50 hectoliters per hectare, or "close to normal," according to Marion Javillier. I like this style. - Stephen Tanzer

    89-91 p. Vinous (2015)

    Tight, pure aromas of lime, white peach, minerals and crushed rock. Doesn't offer quite the urgent intensity or early balance of the Clos du Cromin, but insidious ripe acidity and a dusty, tactile quality give shape to the sweet lime and stone fruit flavors. This is lower in acidity and higher in pH than the Clos du Cromin. - Stephen Tanzer