alicante-bouschet_mengoba

Mengoba Tinto 2016, Bodegas Mengoba

Land:
Spanien
Servering:
14-16 °C
Område:
Bierzo
Gemmepotentiale:
2018-2032
Alkohol:
13 %
Lagring: 
Store fade
Velegnet til: 
Løbende vildt og Oksekød
165,-
På lager
  • Beskrivelse

    Mengoba Tinto 2016, Bodegas Mengoba

    Hovedsageligt lavet på Mencia iblandet lidt Alicante Bouschet fra to forskellige marker. Den ene er beliggende i op til 850 moh og stokkene har en gennemsnitsalder på 80 år. Den anden ligger i 550 moh og stokkene er i gennemsnit 30 år gamle. Markerne pløjes med okser. Modnet 6 måneder på store fade.

    Ren og klar intens duft af sorte kirsebær, brombær, enebær, lakrids og violer. I munden er vinen fyldig og frugtig med bløde tanniner og en let bitter afslutning - lang eftersmag.

    En vin med en dejlig renhed og med rigtig god intensitet - fin syre og medium niveau af tanniner - alt i alt en vin, der klarer de fleste kødretter. Har det godt med intense smage fra tæt sauce eller i braisserede retter og varme krydninger fra peber, enebær, hvidløg osv.

  • Producenten
    Bodegas Mengoba, Bierzo

    Bierzo ligger i den nordvestlige del af Spanien. Interessen for Bierzo er stigende, og som vinregion ser det lovende ud - der er lokale druesorter af høj kvalitet og de bedste vinmarker er veldrænede med skifer og granit i jordbunden; helt perfekt for at lave mineralske vine med karakter. Rødvinene i området bliver primært lavet på lokaldruen Mencia, der giver afbalancerede og frugtige vine. Bierzo er en meget ny appellation fra 1989 i det nordvestlige Spanien vest for Toro og Ribera del Læs mere

  • Kort
  • Anmeldelser

    93 p. Wine Advocate (årgang 2016)

    The phenomenal 2016 Mengoba Mencía Alicante Bouschet had a very attractive nose, combining notes of violets, orange peel, spices, earth and herbs with a powerful palate that is lifted by great freshness. The tannins are fine, and there is terrific balance, nicely textured and with citrus freshness reminiscent of blood oranges. It finishes dry, long and with a stony/mineral sensation. It's a blend of 85% Mencía and 15% Garnacha Tintorera matured in a 5,000-liter oak vat. 8,000 bottles were filled in March 2018. Did I say phenomenal? - Luis Gutierrez