


Les Quatre Terres, Domaine Santa Duc
Producent | Domaine Santa Duc, Gigondas |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Druesort | Grenache, Mourvèdre, Syrah |
Lagring | Store fade |
Servering fra | 14° |
Servering til | 16° |
Gemmepotentiale fra | 2020 |
Gemmepotentiale til | 2030 |
Alkohol | 14,5% |
Velegnet til | Lam, Oksekød |
Santa Duc blev etableret af familien Gras i Gigondas i 1874 - navnet kommer egentlig af "Canta Duc", der er navnet på en ugleart, men det er med tiden blevet til Santa Duc.
Yves Gras overtog roret på Santa Duc i 1985. Yves er energisk og initiativrig og han har formået både at hæve kvaliteten på husets vine, så 90'ernes helt toneangivende vinanmelder Robert Parker allerede midt i 90'erne skriver, at "Yves Gras is the reigning superstar in Gigondas".
Samtidig med at Yves har hævet kvaliteten i de bedste vine, har han udnyttet sit kendskab til lokale dyrkere og mark...
Domaine Santa Duc, Gigondas
Santa Duc blev etableret af familien Gras i Gigondas i 1874 - navnet kommer egentlig af "Canta Duc", der er navnet på en ugleart, men det er med tiden blevet til Santa Duc.
Yves Gras overtog roret på Santa Duc i 1985. Yves er energisk og initiativrig og han har formået både at hæve kvaliteten på husets vine, så 90'ernes helt toneangivende vinanmelder Robert Parker allerede midt i...

Gosh, hvor har jeg altid været vild med Santa Ducs “Les Quatre Terres”. Igen, igen en flot og vibrerende duft af hindbær, jordbær og lakrids flankeret af et drys peber, grønne grene og kernemælk. Solmoden og samtidig frisk i munden med god dybde og masser af livlig syre, der spænder fint op om frugten. Elegant og velproportioneret côtes du rhône i luksus-klassen.



Forrygende frugtdrevet sydfransk fætter. Fuld af ungdommelig energi , et facetteret bekendtskab, der oser af overskud og velkalibreret frugt. Væk er tidligere tiders tyngde og likørpræg. Tæt, saftig, poleret, ja nærmest læskende trods den udtalte krydrede grenache-sødme. Her er også masser af garrigue, medicinskab, eukalyptus og pebermynte foruden den søde lakrids og de mørke bær. Forbavsende frisk syre og store bløde tanniner. Bred frugtig appel her, som de fleste vil elske. - Morten Bundgaard


Helt vidunderlig og Bamseline-blød duft med toner af brombær, læssevis af kærnemælk, kondenseret Kinder-mælkesnitte og mørke, røde bær. Saftig vin med flot ekstraktrigdom og en fin garvesyrestruktur, der rammer frugten godt ind. Nøj, hvor får jeg lyst til at rive den op på fem stjerner, for her er der nærmest tale om en Fiat 500 med et brøl af en Porsche-motor under hjelmen. Fire store stjerner.


2018 Cotes du Rhone les Quatres Terres blends fruit from Rasteau, Roaix, Séguret and Vacqueras. Mostly Grenache, it boasts floral hints and almost jammy raspberry fruit. Medium-bodied, it's silky and gentle in the mouth, with an appealing softness for near-term drinking. - Joe Czerwinski


Næse med lækker frugt, masser af mørke bær og let krydderi. Umiddelbart ret sød i munden, men frugtsyren dukker op og renser med røde bær og kirsch inden et blød farvel af sød lakrids. Testens mest polerede vin - nok en venlig hilsen og et feminint kram fra lagringen på store fade og siden amfora, og den høje alkoholprocent virker ikke generende. Vinen er lavet på druer fra fire områder, og på Santa Duc i Gigondas har økologen Benjamin Gras taget over eftersin far, Yves Gras.
2015 er en rig årgang, det smager man, men også, at Yves Gras her har søgt det mineralske, frugtige udtryk, komponeret med de klassiske Rhône. Dette er netop ikke en blockbuster, men er langt køligere i sit væsen - ligefrem elegant. Smuk vin.


Besnærende Côtes du Rhône med afdæmpede tanniner og rund og blød mellemfyldig mund med pæne mængder mørk frugt tilsat lidt engelsk lakrids og mokka. Måske ikke helt på niveau med nogle af de forrige årgange, men stadigvæk et rigtig godt køb til prisen.

