

Les Plans, Famille Gras
Famille Gras er Santa Ducs negociantfirma - dvs de laver vin på helt eller delvist indkøbte druer.
Herlig Grenache-domineret Rhônevin fra marker lige udenfor Gigondas. 50% Grenache, 15% Merlot (Grenache og Merlot er fra domainets egne marker i Roaix, mens resten er delvist egen frugt og delvist købt frugt), 20% Syrah, 10% Cabernet og 5% øvrige druesorter. Ingen fad.
Klassisk næse med mørke bær og friske krydderurter. Meget fyldig smag for prisklassen med moden mørk frugt, bløde tanniner og en fin letkrydret finish.
God allround madvin til mellemfyldige retter med fjerkræ, gris, lam, kalv og and. retterne må gerne være middelhavsinspirerede med hvidløg, rosmarin, timian, oliven etc. Kan også matche mildere nordafrikansk køkken.
Producent | Domaine Santa Duc, Gigondas |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Druesort | Grenache |
Lagring | Cement |
Servering fra | 14° |
Servering til | 17° |
Gemmepotentiale fra | 2021 |
Gemmepotentiale til | 2025 |
Alkohol | 14% |
Velegnet til | Gris, Lam |
Santa Duc blev etableret af familien Gras i Gigondas i 1874 - navnet kommer egentlig af "Canta Duc", der er navnet på en ugleart, men det er med tiden blevet til Santa Duc.
Yves Gras overtog roret på Santa Duc i 1985. Yves er energisk og initiativrig og han har formået både at hæve kvaliteten på husets vine, så 90'ernes helt toneangivende vinanmelder Robert Parker allerede midt i 90'erne skriver, at "Yves Gras is the reigning superstar in Gigondas".
Samtidig med at Yves har hævet kvaliteten i de bedste vine, har han udnyttet sit kendskab til lokale dyrkere og mark...
Domaine Santa Duc, Gigondas
Santa Duc blev etableret af familien Gras i Gigondas i 1874 - navnet kommer egentlig af "Canta Duc", der er navnet på en ugleart, men det er med tiden blevet til Santa Duc.
Yves Gras overtog roret på Santa Duc i 1985. Yves er energisk og initiativrig og han har formået både at hæve kvaliteten på husets vine, så 90'ernes helt toneangivende vinanmelder Robert Parker allerede midt i...

Krydret rødvin. Mørk stil med sorte kirsebær og brombær. Krydret tone. Saftig smag med masser af frugt. Ikke megen tannin, men fin syre. Fin til sydfranske vegetaretter med aubergine og courgette. - Henrik Steen Andersen