Late Bottled Vintage Port 2013, Quinta do Infantado

Land:
Portugal
Servering:
14-16 °C
Område:
Douro
Gemmepotentiale:
2016-2026
Alkohol:
19,5 %
Lagring: 
Store fade
Velegnet til: 
Dessert og Ost
200,-
På lager
 • Beskrivelse

  Late Bottled Vintage Port 2013, Quinta do Infantado

  Late Bottled Vintage er portvin, hvor druerne skal komme fra et enkelt år. Den kan laves som en "fortrydelses-Vintage", det vil sige at hvis en Vintage ikke holder den kvalitet man vil have efter det obligatoriske års fadlagring, kan man lagre vinen endnu 2 år på fad og sælge den som Latte Bottled Vintage.

  Stilen af en LBV bør være som en lettere udgave af en Vintage Port. Imidlertid er det meste LBV på markedet nærmere en let opgraderet udgave af husets Ruby, og årgangsangivelsen giver ikke meget mening, da vinen ikke har potentiale til at udvikle sig yderligere på flaske.

  Alt druemateriale til Infantados vine kommer fra A-klassificerede marker og trædes med fødder i de traditionelle lave kar, lagares. Begge dele er noget, der normalt reserveres for Vintage Port. Hos Quinta do Infantado gæres vinene lidt længere inden forstærkning, hvilket giver et lavere sukkerindhold og en mere vinøs stil.

  LBV laves stort set som Vintage; delvis afstilkning, trædning i lagares og så bliver vinen ikke filtreret ved flaskning. Infantados LBV er som sådan en bør være; det er en ægte mini-Vintage, der kan udvikle sig i flasken. Kan drikkes nu, men kan også snildt gemmes i op til 10-15 år fra høståret.

  Tip: en rigtig LBV er lukket med en almindelig korkprop, mens en kommerciel LBV er lukket med den klassiske hedvinsprop, der er en lille korkprop med plastik på toppen.

 • Producenten
  200 år med Grand Cru portvine.

  Quinta do Infantado er grundlagt i 1816 af den portugisiske kronprins Pedro IV. De seneste ca 100 år har quintaen været ejet af familien Roseira, i dag drevet af Joao og hans svigerinde Catherine. Alle de godt 40 ha vinmarker har A-klassifikation; alle marker til portvin får points for en række forskellige faktorer - markens højde over havet, jordbund, beliggenhed, opbindingsmetode, hældning, soleksponering, beplantningstæthed, jordens beskaffenhed, vinstokkenes alder, læforhold, Læs mere

 • Kort