Langhe Nebbiolo 2016, Scarzello

Land:
Italien
Servering:
14-16 °C
Område:
Piemonte
Gemmepotentiale:
2018-2025
Alkohol:
14,5 %
Lagring: 
Store fade
Velegnet til: 
Gris
150,-
På lager
  • Beskrivelse

    Langhe Nebbiolo 2016, Scarzello

    100 % Nebbiolo fra mark på ½ ha ved Sarmassa. Marken er vestvendt og beliggende ca 250 moh.
    Druerne høstes i hånden i oktober måned, macereres og gæres på ståltank og modnes derefter et år på 25 hl store fade af slavonsk eg.

    Fin, lys farve med let udviklet. Elegante florale aromaer over syrlige kirsebær og god saftighed.

    Velegnet til braisserede retter med oksekød eller til fuglevildt. Også rigtig fin til lam eller gris. Prøv den til retter som Osso Buco eller braisserede svinekæber.

  • Producenten
    Den unge og kompromisløse Federico Scarzello laver klassisk Barolo og Barbera. Autentiske rødvine med lang gæring og uden skyggen af små nye fade.

    Federico Scarzello er en meget ung, ambitiøs, kompromisløs og charmerende Piemontesisk vinbonde, som laver dybe, intense og klassiske Piemonte vine. 

    Læs mere
  • Kort
  • Anmeldelser

    5 stjerner Gastro (årgang 2015)

    Ståltanksgæret og lagret på store slavonske fade. Som sådan oldschool, men duftens parfumerede og æteriske præsens er helt moderne, nærmest understøttet, fremmet, kreeret på en eller anden måde, men det er på den anden side typisk for nebbiolo. Dens aroma i ungdommelig udgave, fra unge stokke er til at putte på håndled og bag ørene. Tyttebærsaft, Campari og hybenpulver. Sure kirsebær med bourgogne-letløbende-frugt midt på tungen og tetannin på gummerne. Klart en lille barolo. Imponerende nebbiolo fra Federico Scarzellos hånd, og han skulle efter sigende være både ven med og inspireret af Beppe Rinaldi. Klogt og forløst på bedste vis.

    5 stjerner Jyllands-Posten (årgang 2015)

    Fin og typisk nebbiolo-næse med tobak, læder og en lille floral note. Munden er knastør, let og med stramme tanniner og saftig syre. Flot vin, der passer bredt til hele lammet. - Anders Halskov

    Testvinder og 5 stjerner Berlingske (årgang 2013)

    Scarzello dyrker den traditionelle, burgundiske stil med sin nebbiolo langhe fra Barolo by. Der er dog ingen valpolicella (inklusive amaroner) som boner ud over fire stjerner. Her skal vi have fat i en nebbiolo langhe fra Scarzello, som holder til i selve Barolo by. Der er tale om det, man kunne kalde en minibarolo, lavet efter de traditionelle forskrifter med lagring på store ældre fade. Scarzellos stil er meget balsamisk, hvilket vil sige, at der er masser af trøffel, svampe, underskov og tobak – den minder faktisk om bourgogne på næsen. Munden er dog væsentligt lettere og slankere end fuldtonet barolo, hvilket er typisk for nebbiolo langhe. Lys vin med smuk og herlig burgundisk næse inklusive trøffel, tobak og en smule rosin. - Søren Frank
Værd at prøve