Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Lakseside / Laks fra Daniel Letz, 1,6-1,7 kg - Sendes/Afhentes fra d. 21/3

750,00 kr

Den røgede laks fra Letz er efter vores mening den bedste kvalitet, der kan skaffes i Danmark. Opskriften er udviklet af Daniel Letz, mens han var køkkenchef på Kong Hans

Vores laks ligger på en vægt ml. 4-5 kg, den idelle vægt til røgning, da fedtprocenten ikke er alt for stor.

Laksen bliver først skåret i filet, så tørsaltet og krydret med en blanding af havsalt, karry og knuste enebær i 24 timer. Bagefter tørres de yderligere 24 timer, hvorefter de kommes i rygeovn og ryges på rist.

Til rygningen bruges der tre slags savsmuld: Bøg, birk og gran, der ligesom krydringen, er blandet efter egen opskrift. Laksesiderne ryges ved 18 grader i 36 timer, og hviler i 2 dage før de kan serveres.

Laksen kommer fra Færøerne, der har verdens mest naturnære lakseopdræt og af mange regnes for den bedste kvalitet af opdrætslaks, der findes. Størst mulig hensyn til miljø - medicinfri laks.

Laksen leveres med røghinde og udskæres således:

  1. Midterstykket er bedst. Læg laksen med skindsiden nedad og læg et lodret snit midt på røghinden.
  2. Fjern røghinden til den anden side på samme måde.
  3. Træk benene ud af ryggen, bedst med en pincet, så ødelægges kødet ikke.
  4. Skær tynde skiver fra midten og ud mod siden.

Laksen skal kunne stilles/afleveres. Opgange skal være frit tilgængelige.

 

Specifikationer
Land Danmark
Flaskestørrelse Madvarer