

Kröver Paradies Riesling Spätlese** Alte Reben 2018, Martin Müllen
Kröver Paradies er egentlig den største enkeltmark i Kröv, og den dækker mange jordbundstyper, stejlheder og eksponeringer. Müllen skriver kun Kröver Paradies på etiketten på vine, der kommer fra den del af marken, der kaldes Hähl. Dette er den bedste del af marken, der har blåskifer og rødskifer med en stor del kalk i jordbunden - en let, men dyb jordbund, der giver de gamle vinstokke mulighed for at grave meget dybt. Paradies Hähl har en smule vestlig eksponering, men pga stejlheden og beliggenheden i forhold til Moselfloden, er der en meget stor solintensitet - så stor, at man om sommeren kun arbejder der tidligt om morgenen for ikke at få solstik og øjenskader.
Fra gamle vinstokke plantet i 1912
Høstet i hånden. Frugten presses over ekstremt lang tid (op til et døgn - normalen er tre timer i en moderne presse), der tilsættes ikke gær - gæringen starter af sig selv, vinene lagrer på store, gamle fade med bundfald fra gæringen og flaskes efter bare en let klaring.
Meget intens i duften med aroma af lime, ananas, mango og mineralitet. Sød, men med forfriskende høj syre. Uendelig længde.
Til oste eller til desserter med frugt og bær.
Producent | Martin Müllen, Mosel |
---|---|
Vintype | Hvidvin |
Druesort | Riesling |
Lagring | Store fade |
Servering fra | 7° |
Servering til | 10° |
Gemmepotentiale fra | 2025 |
Gemmepotentiale til | 2050 |
Alkohol | 7,5% |
Velegnet til | Dessert, Ost |
Str | Alm - 0,75l (75 cl) |
Weingut Martin Müllen kan ikke prale af en århundredelang historie som mange andre topproducenter i Mosel, men til gengæld er der få, der arbejder så ultratraditionelt som man gør hos Martin Müllen.
Martin Müllen har arbejdet for forskellige andre vinproducenter. Han syntes dog der blev større og større afstand mellem, hvordan han gerne ville lave vin, og hvordan han blev bedt om at lave vin. Midt i firserne begyndte Martin at eksperimentere med at lave vin, som han ville have det, med frugt fra under 1 ha samlet set.
Første årgang med egen etiket var 1991 og i dag r...
Martin Müllen, Mosel
Weingut Martin Müllen kan ikke prale af en århundredelang historie som mange andre topproducenter i Mosel, men til gengæld er der få, der arbejder så ultratraditionelt som man gør hos Martin Müllen.
Martin Müllen har arbejdet for forskellige andre vinproducenter. Han syntes dog der blev større og større afstand mellem, hvordan han gerne ville lave vin, og hvordan han blev bedt om a...

Kröver Paradies Spätlese ** 2018 (96) med tilnavnet ”Heller” og på alte reben fra 1912 hørmer herligt af æblesaft, pæremost, kvædebitterhed, prikkende syre og højt restsukkerniveau, men balanceret af både tannin og syre, afsindigt lækker, æbleskal og blid verbenabitterhed i eftersmagen.
The 2018er Kröver Paradies Riesling Spätlese ** Alte Reben was made from fruit harvested at a full 100° Oechsle on 106 year-old, un-grafted vines in the prime, west-facing and hugely steep part of the vineyard called Kähl, and was fermented down in traditional Fuder cask to almost noblesweet levels of residual sugar (95 g/l). It offers a beautiful nose of melon, candied grapefruit, white floral elements, and smoke. It delivers a stunning feel of melon, pear, lemongrass, whipped cream, and herbs on the creamy palate. Despite having the suave creaminess of an Auslese, this sweet wine remains ethereally light-footed and elegant in the long and multi-layered finish. The after-taste is all about subtle fruits, a nice kick of citrusy acidity, passion fruit sorbet, and creamy softness. What a stunning sweet wine in the making!
From vines planted in 1912, the 2018 Kröver Paradies Riesling Spätlese ** Alte Reben comes from a very stony part of the vineyard and offers an intense, highly mineral and smoky bouquet of crushed stones beautifully intertwined with ripe and concentrated heathy fruit aromas. Pretty sweet on the first palate, the wine is lush, refreshing and highly delicate, with playful and salty acidity that makes it is a frisky and dancing Spätlese of great class and style. The wine finishes with good structure and a long, aromatic expression with great tension and forwardness. Impressive. Only one fuder (or roughly 1,300 bottles) produced. - Stephan Reinhardt

