riesling_kabinett_trocken_kr_ver_paradies_martin_m_llen

Kröver Paradies Riesling Kabinett* Trocken 2019, Martin Müllen

Land:
Tyskland
Servering:
7-10 °C
Område:
Mosel
Gemmepotentiale:
2021-2032
Alkohol:
11,5 %
Lagring: 
Store fade
Velegnet til: 
Fisk og skaldyr, Fjerkræ, Gris og Ost
175,-
Udsolgt
 • Beskrivelse

  Kröver Paradies Riesling Kabinett* Trocken 2019, Martin Müllen

  Kröver Paradies er egentlig den største enkeltmark i Kröv, og den dækker mange jordbundstyper, stejlheder og eksponeringer. Müllen skriver kun Kröver Paradies på etiketten på vine, der kommer fra den del af marken, der kaldes Hähl. Dette er den bedste del af marken, der har blåskifer og rødskifer med en stor del kalk i jordbunden - en let, men dyb jordbund, der giver de gamle vinstokke mulighed for at grave meget dybt. Paradies Hähl har en smule vestlig eksponering, men pga stejlheden og beliggenheden i forhold til Moselfloden, er der en meget stor solintensitet - så stor, at man om sommeren kun arbejder der tidligt om morgenen for ikke at få solstik og øjenskader.

  Høstet i hånden. Frugten presses over ekstremt lang tid (op til et døgn - normalen er tre timer i en moderne presse), der tilsættes ikke gær - gæringen starter af sig selv, vinene lagrer på store, gamle fade med bundfald fra gæringen og flaskes efter bare en let klaring. 

  Duft af mirabeller, grape og lime. Intens i smagen med fint, krydret bid og en ret lang eftersmag

  Til retter med skaldyr, fisk, kylling eller endda gerne svinekød med syrligt tilbehør.

 • Producenten
  Tradition og tålmodighed

  Weingut Martin Müllen kan ikke prale af en århundredelang historie som mange andre topproducenter i Mosel, men til gengæld er der få, der arbejder så ultratraditionelt som man gør hos Martin Müllen.

  Læs mere
 • Kort
 • Anmeldelser

  88 p. Wine Advocate (årgang 2019)

  The 2019 Kröver Paradies Riesling Kabinett Trocken offers a clear and intense bouquet of ripe mirabelles with some grapefruit aromas and yeasty notes (bottled in July this year). Round and piquant on the palate, this is a slightly astringent and refreshing Kabinett with juicy and quite intense fruit - Stephan Reinhardt

  91 p. Jamessuckling.com (årgang 2019)

  Very fresh and sleek with plenty of pink-grapefruit and yeasty aromas, this has plenty of depth on the palate for just 11.5% alcohol, and the lively acidity is well balanced by the mineral character that expands at the finish.