hohes_eck_gruner_veltliner_zillinger

Hohes Eck Grüner Veltliner 2018, Herbert Zillinger

Land:
Østrig
Servering:
8-10 °C
Område:
Weinviertel
Gemmepotentiale:
2020-2030
Alkohol:
13,5 %
Lagring: 
Stål
Velegnet til: 
Fisk og skaldyr, Fjerkræ og Gris
Spar 240,-
180,-
140,-
180,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 240,-
På lager
  • Beskrivelse

    Hohes Eck Grüner Veltliner 2018, Herbert Zillinger

    Fra Zillingers nyeste, højest beliggende og køligste enkeltmark. Dyrket biodynamisk, vinificeret naturligt på stål, modnet på gæringsbundfald og flasket med minimal svovltilsætning.

    Aroma af mandarin, grape, kamille og peber. Ren og mineralsk i munden - giver mindelser om Chablis på et højt plan.

    Til skaldyr, fisk eller lyst kød - gerne med syrerigt tilbehør; sauce, vinaigrette osv.

  • Producenten
    Kompromisløs purist. Biodynamiske avantgarde-vine fra Weinviertel.

    Herbert Zillinger overtog i 1998 det dengang 7 ha store familievinbrug. I 2005 blev Herberts kone, Carmen Zillinger, en del af firmaet, og fra 2016 har hun arbejdet fuld tid sammen med sin mand. I dag er gården vokset til 15 ha vinmark, der i 2015 blev certificeret økologisk og i 2017 biodynamisk. Der er ikke planer om yderligere udvidelse af markarealet.

    Læs mere
  • Kort
  • Anmeldelser

    92 p Wine Advocate (årgang 2018)

    From the Zillinger family's coolest, north-facing vineyard at the highest elevation, the 2018 Grüner Veltliner Ried Hohes Eck is the very first release of this terroir, and it opens pretty exciting. Dusty and stony on the nose, with clear, ripe fruit expression and lovely phenolic freshness, the white-golden wine is round, dense and intense on the palate and reveals serious mineral structure with sustainable salinity and finesse. This is a complex and tensioned Veltliner with elegance and lots of terroir expression. The Weinviertel gets exciting here, but Herbert Zillinger doesn't use the DAC name: His wines have too much character for a typical Weinviertel Veltliner that are all too often banal. The wine was vinified in large oak vats, kept on the full lees until July last year and bottled without filtration. - Stephan Reinhardt

    18,5 p. Forlaget Smag (årgang 2018)

    En rig og udfordrende vin, der præsenterer sig eksotisk, men ikke tropisk, med meget modne ferskner i næsen og abrikoser og nektariner i smagen. Smagen er ellers mild og silket, meget personlig, velbalanceret og fyldig, men ikke fed. Vinen er ret ung, men viser ikke desto mindre nogle meget modne udtryk, helt over i det dekadente, af overmodne abrikoser og revne æbler. Den er bestemt ikke typisk, men så meget mere spændende rustik. For mig er det en højt kvalificeret meditationsvin. - Henrik Oldenburg

    17 p. JancisRobinson.com (årgang 2018)

    A new vineyard for this ambitious and accomplished producer who concentrates on soil health. Their coolest and highest with a northern exposure. Presumably acquired as a hedge against warming summers. Black earth and loess. Bottled in July unfiltered from a large cask. Still quite youthful but with masses of dry, pungent fruit packed in there. High extract with a bone-dry finish. A wine very much for the table. Vibrato with exciting swerves over the palate. Again, very persistent. - Jancis Robinson MW

    5 stjerner Vinstyrke2 (årgang 2018)

    Gul i glasset og ganske intens i næsen. Denne grüner veltliner rammer lidt uden for skiven sammenlignet med andre udgaver fra Østrig, men jeg er ret vild med den, netop fordi den har så stor intensitet. Dufter mineralsk og røget af varm asfalt, tjære og lejrbål. Frugten er tæt på at blive overdøvet, men trænger akkurat igennem – primært gule bær og blommer. Mundfornemmelsen er fedmefuld, og i smagen buldrer noter af ananas og gul blomme løs i et overraskende flot samspil med peber og røg. Syren er til den beherskede side, men det berøver ikke vinen den kraft, der strømmer fra glasset. Drik den til fjerkræ eller cremede oste
    vinstyrke2