heathcote_syrah_no_2_graillot

Heathcote Syrah no. 2 - 2018, Graillot - Place of Changing Winds

Land:
Australien
Servering:
16-18 °C
Gemmepotentiale:
2020-2028
Alkohol:
13 %
Lagring: 
Store fade
Velegnet til: 
Gris, Lam, Løbende vildt og Oksekød
295,-
 • Beskrivelse

  Heathcote Syrah no. 2 - 2018, Graillot - Place of Changing Winds

  Lavet på 100 % Syrah fra økologisk dyrkede marker i Colbinabin i Heathcote. Gæret naturligt og uden afstilkning med 1-2 ugers maceration . Modnet på en blanding af store og små brugte fade. Let svovling ved flaskning - ellers ikke.

  Tæt bærduft domineret af hindbær og brombær og med noter af sort peber. Lettere krop end man ellers forbinder med Syrah (Shiraz) fra Australien men med god intensitet i frugten - meget velbalanceret og lækker.

  Til kødretter med markant krydderi.

 • Producenten
  Fransk know how - Australsk terroir

  Den australske vinhandler Robert Walters var meget imponeret af vinene fra Alain Graillot i Crozes-Hermitage og importerede dem i en årrække til Autralien. Da han selv fik fat i nogle vinmarker i Heathcote i Victoria, indledte han et samarbejde med Alain Graillot og dennes søn Maxime (der i dag også laver vinene på domaine Alain Graillot).

  Læs mere
 • Kort
 • Anmeldelser

  91++ p. Jyllands-Posten (årgang 2018)

  Jeg har smagt denne for ikke så længe siden, hvor den virkede noget ustruktureret og lukket, men det må have været rejsesyge, den er i hvert fald meget bedre nu. Den smager mere af Graillot end af Australien, ret atypisk i sættet, bestemt, streng, let stenet, meget vertikal. Bedre på andendagen, bedre om nogle år også, tror jeg. - Niels Lillelund