bourgogne_hautes_cotes_de_nuits_les_dames_huguettes_rion

Hautes-Côtes de Nuits les Dames Huguettes 2017, Patrice Rion

Land:
Frankrig
Servering:
14-16 °C
Område:
Bourgogne
Gemmepotentiale:
2019-2023
Alkohol:
12 %
Lagring: 
Store fade
Velegnet til: 
Fjerkræ og Flyvende vildt
180,-
På lager
 • Beskrivelse

  Hautes-Côtes de Nuits les Dames Huguettes 2017, Patrice Rion

  Fra højt beliggende mark lige uden for Nuits St. Georges med høj beplantningstæthed og ca 50 år gamle stokke. Vinificeret med fuld afstilkning og macereret 15-20 dage. Ingen tilsat svovl.

  Patrice vil gerne skære ned for brugen af svovl, da han anerkender at svovling stjæler frugt fra vinen. På den anden side vil han gerne have den stabilitet som svovlen giver. Gennem mange års eksperimenter er han nået frem til en blanding af stoffer fra timian og fra druekerner, der kan erstatte svovl som antioxidant og med antibakteriel effekt - uden i øvrigt at påvirke vinen. Les Dames Huguettes er derfor lavet helt uden tilsætning af svovl på noget tidspunkt.

  Fin duft af koncentreret hindbær med noter af ribs, granatæble og sorte kirsebær samt noter af mynte og mandel. Let og frisk med stor frugtintensitet, tydelig definition, høj syre og antydning af silkebløde tanniner. Flot længde - ren drikkeglæde.

  Perfekt til fjerkræ eller sammenkogte retter.

 • Producenten
  Blandt de bedste producenter i Chambolle-Musigny

  "Patrice Rion er en af Bourgognes førende og mest fuldkomne vinmagere" skriver Bourgogneeksperten Anthony Hanson i bogen "Burgundy", og rødvinene får topanmeldelser mange steder. Frugtige, elegante og feminine Pinot Noir vine.

  Læs mere
 • Kort