Grüner Veltliner 2019, Domæne Gobelsburg

Land:
Østrig
Servering:
8-10 °C
Område:
Kamptal
Gemmepotentiale:
2020-2026
Alkohol:
12,5 %
Lagring: 
Stål
Velegnet til: 
Fisk og skaldyr
Spar 120,-
100,-
80,-
100,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 120,-
På lager
 • Beskrivelse

  Grüner Veltliner 2019, Domæne Gobelsburg

  Typisk Donau Grüner Veltliner med herlig friskhed og peber-agtigt krydderi. Lavet på 100 % Grüner Veltliner - vinificeret og lagret på stål.

  Duft af mandler, hvid peber og hvide blomster - frisk og ligetil smag, men med intensitet nok til at være en fremragende madvin.

 • Producenten
  Schloss Gobelsburg - toppen af Østrig

  Kamptal er efter Wachau Østrigs bedste vinregion med en århundredelang tradition for vindyrkning. Hovedsorterne er Grüner Veltliner og Riesling, men der dyrkes også en lang række andre sorter - bl.a. de røde Zweigelt, St. Laurent, Blaufränkisch, Pinot Noir og Merlot.
  Læs mere

 • Kort
 • Anmeldelser

  5 stjerner JP (årgang 2019)

  Ærkeklassisk ung grüner. Lækker, ligefrem, let og læskende. Frugten urtet og let reduktiv, og vinen sprød og glasklar med kontante svirp fra syren. Eisbonbon, kørvel, friskpillet hestekastanje, ølgær, pærekæde og lindeblomst i skøn pærevælling. Slank og tør, men ikke uden nerve, og finalen har weissbier og det velkendte, let bitre peberkrydrede element kørende. Masser af vin for pengene.

  Testvinder og 5 stjerner Jysk Fynske Medier (årgang 2017)

  "Grüner veltliner topper" Frisk næse med blomster, vådt græs, peber og sødlig pære. Mellemfyldig i munden med fin lille bitterhed, nogen pæresødme, en mundvandsdrivende syre og pæn, lang eftersmag. Frisk, frugtdreven vin med godt snit til både mad og terrasse.
  jyskfynskemedier-logohvidtopsort