



Goldfish 2020, Herbert Zillinger
Lavet overvejende på Grüner Veltliner med lidt skalgæret Traminer. Druerne dyrkes biodynamisk, høstes i hånden og gæres naturligt. Flasket ufiltreret og uklaret samt med minimal brug af svovl.
Duft af gul æble og pære, mirabelle, hø og tørrede markblomster. Let vin med saftigt syrebid og stor smagskoncentration.
Meget madegnet til retter med grøntsager, hvid fisk eller kylling.
Producent | Herbert Zillinger, Wienviertel |
---|---|
Vintype | Hvidvin |
Druesort | Grüner Veltliner, Savagnin |
Lagring | Stål |
Servering fra | 8° |
Servering til | 10° |
Gemmepotentiale fra | 2021 |
Gemmepotentiale til | 2024 |
Alkohol | 11,5% |
Velegnet til | Fisk og skaldyr, Fjerkræ |
Str | Alm - 0,75l (75 cl) |
Kompromisløs purist. Biodynamiske avantgarde-vine fra Weinviertel.
Herbert Zillinger overtog i 1998 det dengang 7 ha store familievinbrug. I 2005 blev Herberts kone, Carmen Zillinger, en del af firmaet, og fra 2016 har hun arbejdet fuld tid sammen med sin mand. I dag er gården vokset til 15 ha vinmark, der i 2015 blev certificeret økologisk og i 2017 biodynamisk. Der er ikke planer om yderligere udvidelse af markarealet.
Weinviertel er østrigs største vinregion med over 15.000 ha. Regionen er dog først og fremmest kendt for at lave billigere vine med et enkelt udtryk....
Herbert Zillinger, Wienviertel
Kompromisløs purist. Biodynamiske avantgarde-vine fra Weinviertel.
Herbert Zillinger overtog i 1998 det dengang 7 ha store familievinbrug. I 2005 blev Herberts kone, Carmen Zillinger, en del af firmaet, og fra 2016 har hun arbejdet fuld tid sammen med sin mand. I dag er gården vokset til 15 ha vinmark, der i 2015 blev certificeret økologisk og i 2017 biodynamisk. Der er ikke planer...
