Gevrey-Chambertin Pressonnier 2014, Machard de Gramont

Land:
Frankrig
Servering:
14-16 °C
Område:
Bourgogne
Gemmepotentiale:
2015-2028
Alkohol:
13 %
Lagring: 
Små fade
Velegnet til: 
Fjerkræ og Flyvende vildt
275,-
Udsolgt
 • Beskrivelse

  Gevrey-Chambertin Pressonnier 2014, Machard de Gramont

  Enkeltmarksvin fra Gevrey-Chambertin. 100% Pinot Noir. De røde Bourgogner laves 100% på Pinot Noir efter den klassiske og arbejdskrævende opskrift: lang gæring m. nogen andel af  stilke  på druerne, i åbne fade (16–22 dage) med daglig bearbejdning af »le chapeau« for at udtrække så mange smagsnuancer og så meget farve som muligt. I år med dårligere druekvalitet justeres bearbejdsningsgraden. Efterfølgende modner vinene på små egefade i 15–20 mdr. afhængig af kvalitet og type.

  Herlig moden, frisk næse med vilde kirsebær, moreller, lidt vanille og skovbund. Intens og elegant smag med moden, saftig og frisk frugt og med en fast klassisk struktur.

  Stadig ung, men drikbar nu. Kan med fordel gemmes 3-4 år. Den vil blive tættere i strukturen og mere afrundet med alderen.  

  God madvin som kan klare ganske kraftige kødretter med kalv, oksekød og lettere fuglevildt og gerne med svampe. En god intens Bouef Bourgignon  eller Coq au Vin vil være perfekt..

 • Producenten
  Klassiske Bourgogner fra gammel familieejendom i Nuits St. Georges

  Machard de Gramont er klassisk og traditionel familieejendom i Nuits St. Georges i Bourgogne med en bred vifte af marker i Côte de Nuits og Côte de Beaune. Stilen er Pinot Noir til den rustikke side, og vinene lagrer godt i kælderen.
  Læs mere

 • Kort