Galets Rouge 2017, Mourgues du Gres

Land:
Frankrig
Servering:
14-16 °C
Område:
Rhone
Gemmepotentiale:
2017-2027
Alkohol:
14 %
Lagring: 
Cement
Velegnet til: 
Fjerkræ, Gris, Lam og Oksekød
Spar 90,-
85,-
70,-
85,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 90,-
På lager
  • Beskrivelse

    Galets Rouge 2017, Mourgues du Gres

    År efter år et fantastisk køb fra bedste producent i Costieres de Nimes!

    Overvejende lavet på Syrah og blandet med Grenache, Mourvedre og Carignan. Vinificeret på cement for at bevare mest mulig af den friske frugt.

    Duft af mørke bær, lakrids og krydderurter. Mellemfyldig smag med god saftighed, fin syre og en pæn eftersmag.

    Vinen er bredt anvendelig til mad. Til diverse, gerne rustikke, kødretter - klarer både okse, lam og gris, men går også fint til kylling eller fx grillet tun. Matcher fint retter, hvor der er brugt godt med krydderier.

  • Producenten
    Mourgues du Gres er en af de bedste Costières de Nîmes-ejendomme, med en bemærkelsesværdig kølig stil og fin balance for det varme område. Flotte rødvine med Syrah druen i fokus og et usædvanligt

    "One of the most impressive estates in the Costieres de Nimes, a treasure-trove of value-priced wines, Mourgues du Gres’ reds and whites are all worth checking out by consumers looking to maximizing their buying power." Robert Parker.

    Læs mere
  • Kort
  • Anmeldelser

    6 stjerner og Testvinder Politiken

    Saftig, tæt og ganske intens rødvin med ungdommelig, hvalpet, brombæragtig frugt. Toner af peber, kærnemælk og lakridspulver med let jernagtig og tør afslutning. Lækker! - Thomas Ilkjær

    5 stjerner BT

    Medium fyldig,lækker, saftig rødvin med flot, frugtrig smag af modne skovbær, sorte kirsebær, brombær, krydderurter og peber.

    5 stjerner Gastro (2015)

    Den kan vække døde til live… eller rettere sagt; den kan vække en slumrende kærlighed til Rhône-området. Som professionel vinanmelder skal man lægge sine præferencer og antipatier på hylden, men jeg skal ærligt indrømme, jeg længe har haft det vanskeligt med Rhône. Alt for ofte mangler jeg den afgørende friskhed, selv i de billigere knap så ekstraherede udgaver, men Mourgues du Gres Anne og Francois Collard holder friskheden i fokus. Syrah, grenache, mourvedre og carignan med tydeligst præg af de to første og den sidste. Skovbær, salami og kvas, bark, hindbær, udelukkende vinificeret i beton, og det holder på friskheden. Ualmindelig vellykket lille ’Rhône’. - René Langdahl Jørgensen