Foradori 2014, Elisabetta Foradori

Land:
Italien
Servering:
15-17 °C
Område:
Trentino
Gemmepotentiale:
2016-2024
Alkohol:
13 %
Lagring: 
Cement
Velegnet til: 
Oksekød
200,-
På lager
  • Beskrivelse

    Foradori 2014, Elisabetta Foradori

    Teroldego havde tidligere et anerkendt ry. Men udviklingen gik imod kvantitet frem for kvalitet og de højstydende kloner blev hele tiden selektioneret. Da Elisabetta ville genskabe kvaliteten var det ikke nok at nedsætte udbyttet. Kvaliteterne var gået tabt og det var nødvendigt at finde og udskille de få stokke med de gamle små druer og lavt udbytte. Kun her var det smagsmæssige potentiale bevaret.

    Lavet på 100 % Teroldego fra forskellige marker i Rotaliano-zonen - i alt ca 10 ha. Biodynamisk certificeret siden 2009. Vinificeret uden tilsætning af gær på cement og lagret delvist på cement og delvist på brugte fade. Alt foregår helt naturligt uden tilsætte noget eller trække noget ud. Minimal svovling ved flaskning.

    Mørk farve og fantastisk ren frugt i næsen med noter af mørke bær og oliven. Flot struktur med faste tanniner og en frisk syre.

    Meget madegnet vin, der går godt til alle former for kødretter.

  • Producenten
    Elisabetta Foradori, Trentino

    "Once again I was blown away by Elisabetta Foradori’s Granato. Why is she the only producer in Trentino capable of making a wine like this? The region, and Italy, for that matter, could use another 100 producers with this level of ambition" Antonio Galloni, The Wine Advocate.

    Læs mere
  • Kort
  • Anmeldelser

    17 p. Jancis Robinson

    Deep grenadine colour. Smoky and peppery with a slight creaminess. Aromas and flavours of elderberry and little wild dark berries. Dry tannins but they are more thickly textured (by the oak, I think) than on the Morei and Sgarzon. More open and less austere than the amphora wines. Finishes smoky, dry and darkly refined. - Julia Harding