Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Etna Rosso Allegracore, Fattorie Romeo del Castello

Anmeldelser

Lavet på Nerello Mascalese dyrket økologisk ca 700 moh på Etna. Vinificeret og lagret på ståltank uden tilsætning af gær. Flasket uden filtrering.

Flot og intens bærpræget næse med elementer af kirsebær og skovjordbær. God syre, moden tanninstruktur og en lang eftersmag. Kan i struktur minde om en ret god Bourgogne men med tættere bærnoter og en udtalt mineralitet.

Meget bredt anvendelig til mad pga sin struktur. Prøv den lam eller fuglevildt, hvis muligheden opstår - ellers til de fleste kødretter; gerne med inspiration fra Middelhavet.

Specifikationer
Producent Fattorie Romeo del Castello, Etna
Vintype Rødvin
Druesort Nerello Mascalese
Appellation/underområde Etna
Lagring Stål
Servering fra 14°
Servering til 16°
Alkohol 13,5%
Velegnet til Flyvende vildt, Gris, Lam

Fattorie Romeo del Castellos vinmarker ligger i 700 meters højde over havet på Etna. Ejendommen har i 3 generationer været ejet af den samme familie og i dag drives den af Chiara Vigo sammen med hendes mor Rosana Romeo. I 1981 blev ejendommen næsten destrueret, da en kæmpe lavastrøm fra det største udbrud i nyere tid løb ned gennem markerne. Heldigvis undslap bl.a. 14 ha af familiens 100 år gamle stokke med Nerello Mascalese og Nerello Capuccio samt et tusind år gammelt oliventræ. Helt mirakuløst er nogle af de vinstokke, der blev begravet i lavastrømmen, begyndt at skyde igen og produce...

Producenten

Fattorie Romeo del Castello, Etna

Fattorie Romeo del Castellos vinmarker ligger i 700 meters højde over havet på Etna. Ejendommen har i 3 generationer været ejet af den samme familie og i dag drives den af Chiara Vigo sammen med hendes mor Rosana Romeo. I 1981 blev ejendommen næsten destrueret, da en kæmpe lavastrøm fra det største udbrud i nyere tid løb ned gennem markerne. Heldigvis undslap bl.a. 14 ha af familiens 100 år ...

Læs mere