

Etna Rosato Vigorosa, Romeo del Castello
Flot og elegant rosé lavet på druer fra ejendommens bedste mark med 70-100 år gamle stokke Nerello Mascalese og en smule Nerello Capuccio. De gamle vinplanter vokser som buske og marken ligger 700 moh. Gæret og lagret på stål med naturlig gæring og malo.
Frisk duft af røde bær med et touch af krydderi. Smagen er også domineret af røde bær - kirsebær og jordbær - med frisk og ren syre. Flot glas.
Velegnet til de fleste lettere retter - charcuteri, fisk og skaldyr, friske oste. Og til et glas på terrassen.
Producent | Fattorie Romeo del Castello, Etna |
---|---|
Vintype | Rosévin |
Druesort | Nerello Mascalese |
Appellation/underområde | Etna |
Lagring | Stål |
Servering fra | 10° |
Servering til | 12° |
Alkohol | 13% |
Velegnet til | Fisk og skaldyr, Fjerkræ |
Fattorie Romeo del Castellos vinmarker ligger i 700 meters højde over havet på Etna. Ejendommen har i 3 generationer været ejet af den samme familie og i dag drives den af Chiara Vigo sammen med hendes mor Rosana Romeo. I 1981 blev ejendommen næsten destrueret, da en kæmpe lavastrøm fra det største udbrud i nyere tid løb ned gennem markerne. Heldigvis undslap bl.a. 14 ha af familiens 100 år gamle stokke med Nerello Mascalese og Nerello Capuccio samt et tusind år gammelt oliventræ. Helt mirakuløst er nogle af de vinstokke, der blev begravet i lavastrømmen, begyndt at skyde igen og produce...
Fattorie Romeo del Castello, Etna
Fattorie Romeo del Castellos vinmarker ligger i 700 meters højde over havet på Etna. Ejendommen har i 3 generationer været ejet af den samme familie og i dag drives den af Chiara Vigo sammen med hendes mor Rosana Romeo. I 1981 blev ejendommen næsten destrueret, da en kæmpe lavastrøm fra det største udbrud i nyere tid løb ned gennem markerne. Heldigvis undslap bl.a. 14 ha af familiens 100 år ...

2019 Etna Rosato VigoRosa shows a pretty, luminous appearance with color waves that transition from pink to copper. The wine is delicately fragrant and precise with some savory tones of dried herb and saffron that surround tart cranberry and pink grapefruit. It is lean and tight, with drying mineral sensations on the close. This is a nice organic rosé for a coconut curry shrimp over jasmine rice. - Monica Larner


Rosévin lavet primært på den stramme nerello mascalese-drue. Næsen er italiensk krydret, læder og urter. Spændstig og tannisk mund, livlig syre og næsten som en rødvin på samme drue. Til fjerkræ eller gris på grill.


Grapes that didn’t make the grade for Vigò (only made in exceptional years) have been used to make a rosato, hence the ‘Vigoròsa’. This is the first vintage. Very pale salmon pink. Pretty nose of spicy cherry and strawberry with hints of herbs. Lifted and fresh strawberry fruit. Completely dry and with a fine texture. Real interest here. - Walter Speller

