dao_vv_rouge_antonio_madeira

Dão Vinhas Velhas 2016, Antonio Madeira

Land:
Portugal
Servering:
14-16 °C
Gemmepotentiale:
2019-2029
Alkohol:
13 %
Lagring: 
Store fade
Velegnet til: 
Gris, Lam, Løbende vildt og Oksekød
240,-
På lager
 • Beskrivelse

  Dão Vinhas Velhas 2016, Antonio Madeira

  Lavet på et blend af Jaen (Mencia), Baga, Tinta Amarela (Trincadeira) og ca 20 andre sorter fra 50-100 gamle vinstokke fra en mark beliggende 450 moh med granit-jordbund. Dyrket økologisk, høstet i hånden og vinificeret med naturlig gæring i åbne kar og modnet på brugte fade af forskellig størrelse og ståltank i 18 måneder. Kun tilsat en smule svovl ved flaskning.

  Hindbær, grafit og fyrrenål i duften. Smagen er saftig med fine tanniner, solid syre og en hel del mineralitet.

  Til rødt kød - stegt eller på grill. Gerne med middelhavselementer som tomat, hvidløg, timian, rosmarin osv.

 • Producenten
  Portugals nye stjerne

  Dão er en klassisk vinregion i Portugal med et enormt kvalitetspotentiale. Beliggende lige syd for Douro-regionen og lukket inde bag bjergkæder af granit, har regionen varme somre og våde vintre. Jordbunden er granitholdig og veldrænet.

  Læs mere
 • Kort
 • Anmeldelser

  94 p. Wine Anorak

  Vines 50-100 years old. Supple and fresh with a bit of sappiness and some sanguine quality. Raspberry fruit with some crunchy tannins. Really nice structure and acidity here with great intensity and elegance.

  92 p. og 5 stjerner JP

  Sikke en puristisk, isnende klar og kompromisløs frugt, der kommer ud af dette field blend. Uhyre skarptsleben og usminket, sart underspillet, fersk og grafittet. Floral elegant såvel som dyb frugtig med pebrede boysenbær, indkogt granatæblesaft, blyantspids og harpiks. Stilen er næsten knibsk og underspillet, men her er nerve og definition, høj syre og markant, men finkornet tannin. Og det distinkte salte bid følger trop i eftersmagen, som synes at gennemsyre Madeiras vine.