dao_blanc_vv_antonio_madeira

Dão Branco Vinhas Velhas 2017, Antonio Madeira

Land:
Portugal
Servering:
10-12 °C
Område:
Dão
Gemmepotentiale:
2019-2029
Alkohol:
13 %
Lagring: 
Stål
Velegnet til: 
Fisk og skaldyr
225,-
På lager
  • Beskrivelse

    Dão Branco Vinhas Velhas 2017, Antonio Madeira

    Lavet på en blanding af Siria, Fernão Pires, Bical, Arinto, Cerceal og op mod 20 andre sorter. Alt markarbejde foregår i hånden og druerne er vinificeret naturligt med spontan gæring, modnet hovedsageligt på stål - en smule på gamle fade - og flasket uden filtrering og blot med en anelse svovl. Druerne kommer fra en parcel med 50-120 år gamle vinstokke der vokser i granitholdig og meget veldrænet jord.

    Duft af gul frugt; citron, gul pære og æble med mere end en antydning af mineralitet allerede i duften. Ultra-mineralsk, næsten salt, i smagen med god saftig syre, renhed præcision og en lang eftersmag.

    Til fisk og skaldyr - gerne lidt mere komplekse retter med sauce.

  • Producenten
    Portugals nye stjerne

    Dão er en klassisk vinregion i Portugal med et enormt kvalitetspotentiale. Beliggende lige syd for Douro-regionen og lukket inde bag bjergkæder af granit, har regionen varme somre og våde vintre. Jordbunden er granitholdig og veldrænet.

    Læs mere
  • Kort
  • Anmeldelser

    92+ p. JP (årgang 2017)

    Intens, vibrerende, masser af tændstik her; dyb, let oxidativ frugt, anelser af nedfaldsæble – vin i flere lag. Lækker, interessant nu, endnu bedre om et par år eller fire. - Niels Lillelund

    95 p. Wine Anorak (årgang 2016)

    Really mineral and expressive on the nose. Complex and detailed with citrus, apple, pear. Very refined and expressive with lovely with lovely weight.

    92 p og fem stjerner JP (årgang 2016)

    Denne er ikke en vin for alle og enhver. Men nøj, den er spændende. Field blend med hen imod en snes forskellige sorter fra op til 120 år gamle stokke fra granitholdig jord. Fjerlet, men dog intenst og strunk vin, der kun langsomt frigiver sin kraft. En Dauvissat i kølig portugisisk forklædning; ulmende, stram, udtalt mineralsk næse med bagt æble, gul blomme, æbleblomst og citrus samt en lille spicy note, som kommer og går. Smagen er uhyre præcis, slank og syredrevet med en udpræget salt karakter. Virkelig distinkt og karakterfuld vin med tiden foran sig. Læg den ned i et par år.

    95 p. Decanter (2015)

    This dry white is a field blend of about 20 indigineous varieties, from 50- to 100-years-old vines. It is elegant and refined with crystalline acidity and pure floral and fennel aromas. It is aged for 18 months mainly in stainless steel, but a small proportion sees time in French oak which adds complexity and texture, all wrapped up in a saline mouthfeel. A full-bodied serious food wine.