


Dão Serra da Estrela A Centenaria 2017, Antonio Madeira
Enkeltmarskvin fra mark med over 120 år gamle vinstokke. Druesorterne er ca 60 % Jaen (Mencia) mens de resterende 40 % udgøres af op mod 20 forskellige sorter - Tinta Amarela, Baga, Negro Mouro, Tinta Pinheira oa. Dyrket biodynamisk, høstet i hånden, macereret i åbne cementkar, gæret naturligt og modnet på store, brugte fade i 18 måneder. Minimal svovling ved flaskning.
Stor vin - klar kandidat til bedste rødvin fra Dão. Stærkt karaktérfuld med meget intense aromaer af røde bær, friske urter, markblomster og fyr. Dyb, kompleks, præcis og mineralsk i smagen med silkebløde tanniner og en uendelig eftersmag.
Stor madvin - til lam, gris, and og kødretter i øvrigt.
Producent | Antonio Madeira, Dão |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Druesort | Baga, Trincadeira |
Appellation/underområde | Serra do Estrela |
Lagring | Store fade |
Servering fra | 14° |
Servering til | 16° |
Gemmepotentiale fra | 2019 |
Gemmepotentiale til | 2032 |
Alkohol | 14% |
Velegnet til | Fjerkræ, Flyvende vildt, Gris, Lam, Løbende vildt, Oksekød |
Flaskestørrelse | Alm - 0,75l (75 cl) |
Dão er en klassisk vinregion i Portugal med et enormt kvalitetspotentiale. Beliggende lige syd for Douro-regionen og lukket inde bag bjergkæder af granit, har regionen varme somre og våde vintre. Jordbunden er granitholdig og veldrænet.
I det meste af anden halvdel af det 20. århundrede havde 10 kooperativer monopol på al handel med druer i området. Disse kooperativer havde dårligt udstyr og lave hygiejniske standarder, så vinkvaliteten var generelt lav. Området er med få undtagelser aldrig rigtig kommet sig over denne periode. Et mangeårigt ry for at lave i bedste fald ligegyl...
Antonio Madeira, Dão
Dão er en klassisk vinregion i Portugal med et enormt kvalitetspotentiale. Beliggende lige syd for Douro-regionen og lukket inde bag bjergkæder af granit, har regionen varme somre og våde vintre. Jordbunden er granitholdig og veldrænet.
I det meste af anden halvdel af det 20. århundrede havde 10 kooperativer monopol på al handel med druer i området. Disse kooperativer havde dårligt...

Dão er druesorten bagas hjemsted. Her har vi fat i en franskmand, der flyttede tilbage til familiens hjemstavn og fandt gamle forladte vinmarker. Der er baga i blandingen fra marken med over 120 år gamle stokke, men hoveddruen er jaen, bedre kendt i Spanien som mencia, plus 18 andre! Alt gøres i hånden, gæringen foregår i åbne betonkar - det er ren tilbage til fortiden-metoder, understreget ved minimal sulfittilsætning. Det her er ikke for folk med hang til Monets åkander eller klassisk ballet. Rockervin er måske en overdrivelse, men alligevel… Medicinsk, brutal næse med røllike, malurt, enebær, tørrede mælkebøtter, sur på den friske måde, jern og blod, heftig tannin, men utrolig finkornet, modstand i munden, modhager, men alligevel pebret burgundisk. Aldeles sublim vin. - René Langdahl


From a 120 year old vineyard. So distinctive with some fennel and liquorice on the nose as well as blood, meat and fine cherry fruit. Some blackcurrant, too. Really elegant and supple with nice acidity. Has the structure to age.

