Cuvée Paradis 2013, Alfred Gratien

Land:
Frankrig
Servering:
10-12 °C
Område:
Champagne
Gemmepotentiale:
2019-2033
Alkohol:
12,5 %
Lagring: 
Store fade
Velegnet til: 
Fisk og skaldyr, Fjerkræ og Ost
825,-
På lager
  • Beskrivelse

    Cuvée Paradis 2013, Alfred Gratien

    Prestigecuvée fra Gratien. Lavet på 65% Chardonnay og 35% Pinot Noir og lagret minimum 6 år sur lie. Vinene, der bliver brugt til Paradis kommer kun fra Grand Cru marker. Stor vin, der vil udvikle sig flot over mange år og som med fordel kan drikkes af bourgogne-glas frem for champagne-glas, så vinens aroma får mulighed for rigtigt at udfolde sig.

    Fantastisk balanceret Champagne med meget fine bobler, stor intensitet, elegance og en enorm lang eftersmag. Matcher nemt prestigecuvéerne fra de store huse, men til halvdelen af prisen.

    Champagne er selvfølgelig aperitifvinen par excellence, men er faktisk meget velegnet til mad, og er generelt en af de mest alsidige vine, der findes. Fisk og skaldyr er oplagt, men de kraftigere Champagner, domineret af blå druer, er også velegnede til fjerkræ. Desuden er Champagne en af de bedste allround vine til ost.

  • Producenten
    Gratien er det mindste Champagnehus - blot 250.000 flasker. Ultra klassisk hus der laver flot fadgæret og meget vinøs Champagne.

    "I have always been of the opinion that champagne should be to wine what haute couture is to fashion." Alfred Gratien.

    Læs mere
  • Kort
  • Anmeldelser

    94 p. Wine Enthusiast (årgang 2008)

    Based around a blend of grand cru wines and with seven years aging, this wine combines a rich texture with tight acidity and hints of toast from the wood fermentation. A creamy background gives the mature fruits their chance to show beautifully. The wine is ready to drink although it will age at least until 2025. - Roger Voss

    91 p. Vinous (årgang 2008)

    Gratien's 2008 Brut Cuvée Paradis is a very pretty and also accessible wine for the vintage. White orchard fruit, flowers, smoke and slate flesh out in an effortless, creamy Champagne that can be enjoyed with minimal cellaring. This is an especially ample, creamy style for the year, yet all the elements are nicely balanced throughout. - Antonio Galloni